Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Δέκα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να καταναλώνεις πριν τον ύπνο

Ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για την παραγωγικότητά σου την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, ο ύπνος είναι αυτός που καθορίζει τη διάθεσή σου την επόμενη μέρα.

Εκτός από το άγχος της καθημερινότητας και της δουλειά σου, σημαντικός παράγοντας για τις άυπνες νύχτες είναι και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι.

Ποια, όμως είναι τα τρόφιμα που μας αφήνουν άυπνους.

Δεν επιτρέπεται
Cheeseburger με μπέικον

Το γρήγορο φαγητό είναι εχθρός όχι μόνο της υγείας μας , αλλά και του καλού ύπνου. Το μπέικον συγκεκριμένα περιλαμβάνει αρκετό λίπος το οποίο ο οργανισμός αδυνατεί να κάψει, με αποτέλεσμα να προκαλεί καούρες.
Δεν επιτρέπεται
Κρασί

Το αλκοόλ είναι διουρητικός παράγοντας, γεγονός που πιθανότατα σ’ αφήσει ξάγρυπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί δυνατό ροχαλητό.
Δεν επιτρέπεται
Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, περιέχει και καφεΐνη και θεοβρωμίνη. Συστατικά που διεγείρουν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς, προκαλώντας αϋπνία.
Δεν επιτρέπεται
Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεγονός που επιβραδύνει την πέψη του κατά 50%. Πιο πιθανό είναι να νιώσετε στομαχόπονο παρά νύστα.
Δεν επιτρέπεται
Καυτερά μπαχαρικά

Τα καυτερά μπαχαρικά προκαλούν καούρα, επομένως η κατανάλωσή τους πριν πέσετε για ύπνο θα σας βάλει σε νυχτερινές περιπέτειες.
Επιτρέπεται
Μπανάνες

Οι μπανάνες διαθέτουν μαγνήσιο και ασβέστιο, με αποτέλεσμα εκτός από την αναγέννηση των μυϊκών κυττάρων βοηθούν να έχετε έναν καλό ύπνο.
Επιτρέπεται
Γαλοπούλα

Ένα κομμάτι γαλοπούλα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα, χάρη στην τρυπτοφάνη, ουσία που διαθέτει και βοηθά να έχετε ένα ποιοτικό ύπνο.
Επιτρέπεται
Γάλα

Το γάλα είναι γνωστό για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, όσον αφορά τον ύπνο. Διαθέτει τρυπτοφάνη, που βοηθά στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.
Επιτρέπεται
Ρύζι γιασμίν

Το ρύζι γιασμίν διαφέρει από τα υπόλοιπα είδη, καθώς απελευθερώνει σταδιακά γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας στο μισό την ποσότητα του ύπνου που χρειάζεστε.
Επιτρέπεται
Κεράσια

Η μελατονίνη που εμπεριέχουν τα κεράσια βοηθά στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε περισσότερο και καλύτερα.

news247.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend