Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου: Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο γρήγορα και εύκολα

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά επιβάλλεται για το μεσημεριανό τραπέζι. Όμως εκτός από εκείνη την ημέρα ο μπακαλιάρος ειδικά είναι ένα ψάρι που τρώμε όλοι κατά κόρον! Για αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε σωστές συμβουλές για το ξαλμύρισμα μπακαλιάρου! Καλό ξέπλυμα, σωστή προετοιμασία κι αλλαγές νερού είναι τρία από τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμά του.

Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο γρήγορα

Καλό ξέπλυμα

Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια.

Η σωστή προετοιμασία για το ξαλμύρισμα

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, με την πέτσα να είναι προς τα πάνω. Προσέχουμε έτσι ώστε το ένα κομμάτι να μην είναι πάνω στο άλλο και συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, έτσι ώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλύπτονται πλήρως.

Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

Διαφήμιση

Οι αλλαγές του νερού

Ανά 4 ή 6 ώρες φρόντιζε να αλλάζεις το νερό με φρέσκο. Σε γενικές γραμμές για να ξαλμυριστεί σωστά ο μπακαλιάρος πρέπει να αλλάξεις νερό 3 φορές την ημέρα και να τον αφήσεις στο νερό για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Το μυστικό για να ξαλμυριστεί σωστά ο μπακαλιάρος είναι η αλλαγή του νερού, μη το ξεχνάς.

Έξτρα συμβουλή

Αν θέλεις το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάλε νεράκι χλιαρό.

Και μη ξεχνάς, το απαραίτητο συνοδευτικό του μπακαλιάρου είναι η σκορδαλιά!

Πηγή: womenonly.gr

5/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend