Blog

Τέλος στις «θερμιδικές τύψεις» όταν τρώτε σουβλάκια. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το φρούτο που «εξουδετερώνει» τις λιπαρές τροφές

Τέλος στις «θερμιδικές τύψεις» όταν τρώτε σουβλάκια. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το φρούτο που «εξουδετερώνει» τις λιπαρές τροφές

Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai. Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

Πηγή: topontiki.gr και iatropedia.gr

Πηγή

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας