Ξεμείνατε από μπαγιάτικο ψωμί; Κάντε αυτό το κόλπο και σε λίγα λεπτά θα έχετε μπαγιάτικο ψωμί!
Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρέσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε το φρέσκο ψωμί σας σε μπαγιάτικο τεχνητά μέσα σε λίγα λεπτά.
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Κόβεις το ψωμί στο μέγεθος που σε εξυπηρετεί για τη συνταγή (π.χ. σε κυβάκια για κρουτόν). Αν πρέπει να αφαιρέσεις την κόρα, κάνε το τώρα.
3. Απλώνεις τις φέτες ή τα κυβάκια του ψωμιού σε μια στρώση σε ταψί, χωρίς να προσθέσεις καρυκεύματα ή λάδι.
4. Το ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να στεγνώσει χωρίς να ροδίσει.
5. Το χρησιμοποιείς στη συνταγή σου.