Blog

Προσοχή! Κόψτε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ.

Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό.Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα.

Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές.Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων.Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες!Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Κι αν για να αποφύγεις τις θερμίδες, επιλέγεις να χρησιμοποιείς γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, σου έχουμε άσχημα νέα. Σύμφωνα με έρευνες, αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά, όχι μόνο αυξάνουν την επιθυμία σου για κάτι γλυκό, αλλά έχει αποδειχθεί πως είναι μέχρι και καρκινογόνες.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: σκέτο.

Πηγή

 

Απίστευτο τρικ για να εξαφανίσετε κάθε λεκέ από λάδι!

Ο λεκές από λάδι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές. Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά όλοι οι ειδικοί στα θέματα καθαριότητας και λεκέδων ορκίζονται πως έχει αποτέλεσμα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσετε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια είναι με…ελαιόλαδο.

Μια κουζίνα γεμάτη λεκέδες λαδιού είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει να αντιμετωπίσει μια νοικοκυρά. Το σαπούνι καθώς και το απορρυπαντικό πιάτων δεν φαίνεται ποτέ να καθαρίζει τόσο καλά όσο θα θέλατε και όσο και αν προσπαθείτε το λάδι εξακολουθεί να σας ταλαιπωρεί.

λάδιΜόνο με ελαιόλαδο μπορείτε να εξαφανίσετε κάθε επίμονο λεκέ λαδιού!

Για να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια στην οποία σας έχει πέσει λάδι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Έπειτα περάστε με αυτό την βρώμικη επιφάνεια και δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται από αυτήν. Μόλις τελειώσετε, περάστε απλά την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα και θαυμάστε την λαμπερή και πεντακάθαρη και πάλι κουζίνα σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Αλάτι: Δεν θα πιστέψετε πόσα πράγματα μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό μέσα στο σπίτι

Το αλάτι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι, όμως, δεν γνωρίζουν τις άλλες χρήσεις του αλατιού (πέρα από αυτή που έχει στη διατροφή μας). Δείτε αυτό το πάμφθηνο υλικό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Ψυγείο Δεν μπορείτε να αντέξετε την απαίσια μυρωδιά του ψυγείου σας; Το αλάτι είναι εδώ για να σας απαλλάξει από αυτήν. Σε ένα μπολάκι αναμίξτε νερό, αλάτι και σόδα. Πάρτε ένα πανί και τρίψτε με το μείγμα τις επιφάνειες του ψυγείου σας. Θα κάνει το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα ενώ ταυτόχρονα θα το καθαρίσει.

Δόντια Μια άλλη εξίσου σημαντική χρήση του αλατιού έχει να κάνει με την ομορφιά. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο μείγμα και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα έχετε πιο λευκά δόντια.

αλάτιΤο αλάτι βοηθάει στο να γίνονται πιο λευκά τα δόντια σας. Φροντίζετε μόνο να τα πλένετε με αλατόνερο μια φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο.

Σκουριά Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Καφετιέρα Για να καθαρίσετε το γυάλινο δοχείο της καφετιέρας σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε αλάτι με λίγο πάγο σε ένα μπολ. Βάλτε το μείγμα μέσα στο δοχείο και αρχίστε να το στριφογυρίζετε. Ξεπλύντε το αμέσως και θα διαπιστώσετε ότι οι λεκέδες από καφέ έχουν φύγει.

Κρασί Μόλις δείτε λεκέ από κρασί πάνω σε οτιδήποτε πάρτε αλάτι και ρίξτε πάνω στο λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

Οι Σίγουροι Τρόποι για να Εξαφανίσετε Ακόμη 6 Επίμονους Λεκέδες

αλάτιΤο αλάτι βοηθάει στο να φεύγουν οι λεκέδες από κρασί.

Αίμα Για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα αρκεί να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει. Προσέξτε γιατί δεν μπορούν όλα τα υφάσματα να δεχτούν το πολύ ζεστό νερό.

Μυρμήγκια Ξεφορτωθείτε με αλάτι τα ενοχλητικά μυρμήγκια που έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει να περπατάνε πάνω σε αλάτι και έτσι όταν το βλέπουν μπροστά τους προσπαθούν να το αποφύγουν. Ρίξτε αλάτι σε πόρτες, παράθυρα και όπου αλλού πιστεύετε ότι είναι η «περατζάδα» τους.

Πηγή: spirossoulis.com

12 λάθη που κάνετε στο καθάρισμα της κουζίνας και καταστρέφουν τη γεύση του φαγητού σας

Όταν αποφασίζετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας, ίσως δεν σκέφτεστε με ποιο τρόπο αυτό θα επηρεάσει το φαγητό σας. Καλά ακούσατε: Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνετε στο καθάρισμα και μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού!

Η σκληρή δουλειά, λοιπόν, μπορεί να καταστρέψει το αυριανό σας γεύμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη – αν γνωρίζετε ποια είναι, φυσικά.

Δεν αφαιρείτε τα κατακάθια από τον μύλο του καφέ. Μπορεί να είναι «μπελάς» να πλένετε καθημερινά με σαπούνι τον μύλο που αλέθετε τον καφέ σας, αλλά είναι το σημείο κλειδί αν θέλετε να έχετε ο καφές σας καλή γεύση. Τα κατακάθια ταγκιάζουν εύκολα και η γεύση του περνάει στον πρωινό σας καφέ.

Ψήνετε σε βρώμικη ψησταριά. Αν δεν έχετε καθαρίσει τη σχάρα από την τελευταία φορά που ψήσατε, τότε το φρέσκο φαγητό σας θα έχει αλλοιωμένη γεύση. Καθαρίστε τη με απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι και αν είναι πολύ βρώμικη χρησιμοποιήστε σόδα και λίγο οξυζενέ και τρίψτε την με ένα σύρμα.

Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα σφουγγαράκι και σαπούνι, αλλά το πλυντήριο καταστρέφει την αντικολλητική επίστρωση με αποτέλεσμα το φαγητό σας να μην μαγειρεύεται ανομοιόμορφα.

Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου με έντονο άρωμα. Αν το απορρυπαντικό πλυντηρίου σας έχει πολύ ισχυρό άρωμα, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και… στο φαγητό σας!

Δεν καθαρίζετε τους μικρούς λεκέδες στον φούρνο. Δυστυχώς, αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα για να καθαριστούν. Αν τους αφήσετε στον φούρνο σας, θα βγάλουν μυρωδιές που είναι πολύ πιθανό να περάσουν στο φρέσκο φαγητό σας.

Δεν ξεπλένετε την καφετιέρα μετά από βαθύ καθάρισμα. Αν αποφασίσατε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας με ξύδι (σας συγχαίρουμε γι αυτό!), αλλά έχετε ξεχάσει να την αφήσετε να κάνει ένα «ξέπλυμα» με σκέτο νερό, τότε την επόμενη μέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο καφές σας να έχει κάτι από… ξύδι.

Δεν πλένετε τα πλαστικά τάπερ μετά τη χρήση. Και εννοούμε αμέσως. Αν τα αφήσετε για αργότερα ή την επόμενη μέρα, τότε το πλαστικό τους θα απορροφήσει μυρωδιές οι οποίες θα επηρεάσουν τη μυρωδιά και τη γεύση της επόμενης τροφής που θα φιλοξενήσουν.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων. Κάποιες φορές το περισσότερο δεν είναι και καλύτερο. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από το προτεινόμενο απορρυπαντικό γιατί είναι πολύ πιθανό να βρείτε υπολείμματα στα πιάτα σας.

Αφήνετε τα μαχαιροπίρουνα να «φωλιάσουν» στο πλυντήριο πιάτων. Όταν τα μαχαιροπίρουνά σας βλέπουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση στο πλυντήριο πιάτων δεν πλένονται σωστά. Για να αφήσετε χώρο μεταξύ τους τοποθετήστε τα προς αντίθετες κατευθύνσεις ώστε να πλυθούν καλά και να μην έχουν μυρωδιές.

Βάζετε την πρέσα σκόρδου στο πλυντήριο πιάτων. Αν δεν την πλύνετε στο χέρι και την βάλετε στο πλυντήριο, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ξεραμένο σκόρδο μέσα στις τρύπες. Αυτό σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε, ίσως το σκόρδο που πολτοποιήσατε δεν μπορεί να βγει από την πρέσα.

Δεν ξεπλένετε προσεκτικά τη χλωρίνη. Αν καθαρίσατε τον πάγκο της κουζίνας με χλωρίνη και δεν τον ξεπλύνατε καλά, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί στα φαγητά σας και να αλλοιώσει τη γεύση τους.

Δεν ξεπλένετε καλά τα πιάτα σας. Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται. Αν σας έχει τύχει να πάρετε ένα πλυμένο ποτήρι για να πιείτε νερό και διαπιστώνετε ότι πίνετε κάτι με γεύση σαπουνάδας, τότε γνωρίζετε πολύ καλά την αξία του καλού ξεπλύματος!

Πηγή: spirossoulis.com

Oι 7 πιο συχνές ψεύτικες τροφές που πρέπει να γνωρίζετε!

Τα φαγητά που βλέπουμε στο τραπέζι μας μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που πιστεύαμε. Βέβαια, τα καλά νέα είναι, ότι υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσουμε τα ψεύτικα από τα αληθινά φαγητά. Δείτε παρακάτω τις 7 πιο συχνές ψεύτικες τροφές.

1) Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ψημένο και ψιλοκομμένο κριθάρι, σιτάρι και σόγια. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, οι εταιρείες προσθέτουν ακόμα και κομματάκια ξύλου.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας;  Αγοράστε κόκκους καφέ και αλέστε τους.

2) Χυμός ροδιού

Οι πληροφορίες της συσκευασίας αναφέρουν, ότι περιέχει 100% χυμό ροδιού και μούρων. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να αραιώνεται με χυμό μήλου που είναι φθηνότερος ή νερό.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Διαβάστε προσεκτικά τη σύνθεση και προσέξτε την αναλογία του χυμού.

3)Ελαιόλαδο

Όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι ακριβό ελαιόλαδο, μπορεί στην ουσία να παίρνετε καλαμποκέλαιο, φοινικέλαιο ή σογιέλαιο.
Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα ποτήρι και βάλτε το στο ψυγείο. Το πραγματικό ελαιόλαδο σχηματίζει ένα ίζημα.

4)Παρμεζάνα
Αυτό το τυρί περιέχει περίπου 10% ροκανίδια ξύλου. Επίσης, ένα μείγμα φθηνότερων τυριών μπορεί να παρουσιαστεί για παρμεζάνα.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Αγοράστε ένα ολόκληρο κεφάλι τυρί και διαβάστε προσεχτικά την σύνθεση πριν πληρώσετε.

5)Μέλι

Συνήθως το μέλι αραιώνεται με σιρόπια μεγάλης περιεκτικότητας σε φρουκτόζη.
Πως να προστατέψετε τον εαυτό σας; Διαβάστε τις ανάγκες αποθήκευσης. Το κανονικό μέλι δεν χρειάζεται ψυγείο.

6)Σούσι

Το κοκκινωπό μέρος του σούσι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι σολομός. Τις περισσότερες φορές περιέχει κάποιο άλλο φθηνότερο ψάρι.
Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Αν θέλετε ψάρι καλύτερα να παραγγείλετε φιλέτο.

7)Ρύζι

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα το ρύζι μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Το ψεύτικο ρύζι στην παραπάνω εικόνα κατασκευάζεται από άμυλο αναμεμειγμένο με πλαστικό. Οι κόκκοι είναι όμοιοι με το ρύζι και μάλιστα μυρίζουν το ίδιο, αφού ψεκάζονται με γεύση.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Το ψεύτικο ρύζι δεν βυθίζεται στο νερό

H Nutella άνοιξε το πρώτο της κατάστημα και ο κατάλογος είναι απλά υπερπαραγωγή!!!

Όποιος δοκιμάζει για πρώτη φορά Νουτέλα, καταλαβαίνει πως η ζωή του αλλάζει για πάντα, γιατί επιτέλους μαθαίνει τι γεύση έχει η αγάπη. Η ζωή μας πρόκειται να αλλάξει για μια ακόμα φορά, αφού στις 31 Μαΐου θα ανοίξει το πρώτο καφέ της Νουτέλα στο Σικάγο, στην πλατεία Millennium Park Plaza.

Το μοναδικό καφέ της Νουτέλα ανήκει και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Φερρέρο και οργανώνει εντυπωσιακά εγκαίνια. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα 100 ζευγάρια που θα φτάσουν, θα έχουν “ειδικές εκπλήξεις”.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο Νουτέλα για τους θαυμαστές μας, στον οποίο θα μπορούν πραγματικά να συλλάβουν την έννοιά της. Όχι μόνο στα πιάτα που θα σερβίρονται, αλλά σε ολόκληρη την εμπειρία από την ώρα που θα μπουν μέσα στο μαγαζί”, ανέφερε ο Νόα Σπορν, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Νουτέλα στη Βόρεια Αμερική.

Το μενού του μαγαζιού έχει ήδη κυκλοφορήσει διαδικτυακά και από ό,τι φαίνεται. όσοι κάτοικοι του Σικάγο κάνουν δίαιτα, θα αναγκαστούν να τη “χαλάσουν” για λίγο. Από μια τέλεια τραγανισμένη μπαγκέτα στη σχάρα με Νουτέλα και ψητά φουντούκια, μέχρι φρέσκες φρουτοσαλάτες με γιαούρτι και Νουτέλα, αυτό το μέρος είναι απόλυτα ονειρεμένο.

Δείτε το μενού που μας παρουσιάζει διαδικτυακά.

Πηγή: tilestwra.com

Ο 10λογος των πιο επικίνδυνων τροφών

Κοινώς τα τρόφιμα, τα οποία δεν πρέπει να τρως ποτέ! Και όταν λέμε ποτέ, εννοούμε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τα αποφεύγεις. Σύμφωνα άλλωστε με την Nneka Leiba, αναπληρώτρια διευθύντρια έρευνας στην Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) στην Ουάσινγκτον, εάν φας μία ή δύο φορές τα συγκεκριμένα τρόφιμα δεν θα αρρωστήσεις θανάσιμα. Το πρόβλημα είναι όταν τα τρόφιμα αυτά είναι μέρος του καθημερινού σου διαιτολογίου. Σε ποια όμως τρόφιμα αναφερόμαστε ακριβώς;

LOUKANIKA

1. Επεξεργασμένα κρέατα

Το ότι το σαλάμι και το παριζάκι δεν είναι το πιο υγιεινό συστατικό που μπορείς να προσθέσεις στο μεσημεριανό σου σάντουιτς, δεν χρειάζεται να στο πούμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα επεξεργασμένα αυτά κρέατα δεν περιέχουν μόνο πολύ μεγάλη ποσότητα λιπαρών, αλλά και συντηρητικών. Σύμφωνα μάλιστα με έκθεση δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης της Αμερικής, μπορεί να περιέχουν μέχρι και 400% περισσότερο αλάτι και 50% περισσότερα συντηρητικά από τα μη επεξεργασμένα κρέατα. Πολλά μάλιστα από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν το χρώμα, να βελτιώσουν τη γεύση τους και να επιμηκύνουν τη ζωή τους στο ράφι, έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση πολλών ειδών καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

voutyro

2. Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη έχει την φήμη του υγιεινού υποκατάστατου του αγελαδινού βούτυρου. Αφού φτιάχνεται από λαχανικά, θα πρέπει να είναι υγιεινή, σωστά; Λάθος! Η αλήθεια είναι ότι η μαργαρίνη περιέχει συνήθως περισσότερο αλάτι και trans λιπαρά από το βούτυρο. Και ξέρεις πόσο βλαβερά για την υγεία μας είναι τα τελευταία…Και αν δεν ξέρεις να σου πούμε πως μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου, με την αύξηση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης και τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης HDL. Ναι, γι’ αυτό ακριβώς λέμε να μείνεις μακριά από την μαργαρίνη! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το αγελαδινό βούτυρο είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να έχεις στην διατροφή σου! Να θυμάσαι πως η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι πάντα το παρθένο ελαιόλαδο.

ana'psiktiko

3. Αναψυκτικά

Από πού να αρχίσουμε…Από το ότι τα αναψυκτικά περιέχουν αστρονομικές ποσότητες ζάχαρης και μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη; Ή από το ότι τα τεχνητά χρώματα που περιέχουν μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο μέχρι και 58% , σύμφωνα με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Επιστήμης στην Καλιφόρνια; Όλες οι έρευνες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: τα αναψυκτικά είναι βλαβερά για την υγεία. Και όχι, με το να αγοράζεις αναψυκτικά με 0 θερμίδες, δεν βοηθάς την κατάσταση…

LAXANIKA

4. Μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Για να προλάβουμε την ερώτησή σου, όχι δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται όλα σου τα οπωροκηπευτικά από βιολογικές καλλιέργειες. Συμβουλέψου όμως την λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά και φρόντισε να τα αγοράζεις από βιολογικούς παραγωγούς.

KOTOPOULO

5. Μη βιολογικά αβγά και κοτόπουλα

Σύμφωνα με τον Keeve E. Nachman, επιστήμονα του Πανεπιστημιακού Κέντρου Johns Hopkins, η τροφή των κοτόπουλων στις “απλές” φάρμες, περιέχει ίχνη καφεΐνης, απαγορευμένα αντιβιοτικά και αρσενικό…Ναι καλά διάβασες! Αν αρνείσαι βέβαια να απαρνηθείς το πρωινό σου αβγό και το μεσημεριανό σου στήθος κοτόπουλου, επίλεξε βιολογικά κοτόπουλα και αβγά, τα οποία είναι πιθανότερο να έχουν τραφεί σωστά και λιγότερο πιθανό να περιέχουν σαλμονέλα.

PSOMI

6. Συσκευασμένο ψωμί

Για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι όλα τα συσκευασμένα ψωμιά κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο. Πολλά όμως από αυτά προκειμένου να δείχνουν φουσκωτά και λαχταριστά, περιέχουν βρωμιούχο κάλιο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες του Διεθνή Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Τα καλά νέα βέβαια είναι πως δεν είναι απαραίτητο να απαρνηθείς το ψωμί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πηγαίνεις στο φούρνο για να αγοράζεις μια φρεσκοψημένη, μυρωδάτη-και χωρίς συντηρητικά- φρατζόλα.

pop-corn

7. Ποπ κορν για τον φούρνο μικροκυμάτων

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράζεις το συγκεκριμένο προϊόν. Είναι γεμάτο συντηρητικά και χημικά, όπως υπερφθοροοκτανο σουλφονικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με έρευνες του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων στειρότητα και καρκίνο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συγκεκριμένες σακούλες περιέχουν και μεγάλη ποσότητα trans λιπαρών και τεχνητών γεύσεων. Τα πράγματα είναι απλά: Πήγαινε λίγα μέτρα παρακάτω στον ίδιο διάδρομο του σούπερ μάκρετ και αγόρασε απλό καλαμπόκι για ποπ κόρν και φτιάξτο μόνος σου στην κατσαρόλα. Σου εγγυόμαστε ότι θα είναι πεντανόστιμο και πολύ πιο υγιεινό!

KONSERVES

8. Τρόφιμα σε κονσέρβες

Προσπάθησε να απογεύγεις τις κονσέρβες όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς, καθώς περιέχουν πολλά χημικά. Το πιο επικίνδυνο από αυτά μάλιστα ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α) και σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες.

tortilla

9. Τορτίγιες με προπυλοπαραβένιο

Το συγκεκριμένο συστατικό χρησιμοποιείται ως συντηρητικό για πολλά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως τορτίγιες και κεκάκια και-όπως φαντάζεσαι- δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σου. Ο λόγος; Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνου του στήθους, σύμφωνα με έρευνα της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εργασίας (EWG) στην Ουάσινγκτον.

10. Συσκευασμένα τρόφιμα με συστατικά αγνώστου προελεύσεως

Ο κανόνας απλός: Εάν η γιαγιά σου δεν θα αναγνώριζε τα συστατικά του, μην το φας! Μετά από όλα τα παραπάνω ακόμα αναρωτιέσαι “γιατί”; Γιατί πολύ απλά αποκλείεται να είναι καλό για την υγεία σου. Προσπάθησε να τρως όσο το λιγότερο μπορείς συσκευασμένα τρόφιμα και βάζουμε στοίχημα πως η ενέργειά σου θα αυξηθεί και η υγεία σου θα βελτιωθεί σημαντικά!

Πηγή: olivemagazine.gr

Πείτε αντίο στις κατσαρίδες μια και καλή με αυτή την σούπερ αποτελεσματική μέθοδο

Σιχαίνεστε τις κατσαρίδες; Δεν είστε οι μόνοι, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι τις σιχαίνονται. Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά τα βρομερά πλασματάκια, που κουβαλούν πάνω τους ένα σωρό μικρόβια.

Ως επί των πλείστων, το μοναδικό μας όπλο ενάντια στις κατσαρίδες είναι να αγοράσουμε ένα εντομοκτόνο και να τις ψεκάσουμε. Ωστόσο, ούτε αυτό είναι η καλύτερη ιδέα, γιατί τα εντομοκτόνα φτιάχνονται από τοξικές χημικές ουσίες και είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Από ό,τι φαίνεται, υπάρχει μια εντελώς φυσική εναλλακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TNP, η παρασκευή του διαλύματος είναι τόσο απλή και αποτελεσματική, που δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά εντομοκτόνα.

Για να φτιάξετε το διάλυμα ενάντια στις κατσαρίδες, θα χρειαστείτε:

1.Ένα κρεμμύδι

2.Ένα κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα

Κόψτε ένα κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και αναμίξτε τα με τη σόδα. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα στα πατώματα και τις γωνίες του σπιτιού σας.

Θα εκπλαγείτε με το πώς ένα τόσο απλό διάλυμα μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες.

Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές και δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για τις κατσαρίδες.

Πηγή: tilestwra.com

Πώς να ανοίξετε ένα βάζο που δεν λέει να ανοίξει με τίποτα

Κανείς δεν είπε πως για να ανοίξετε ένα βάζο πρέπει να έχετε χέρια και μπράτσα παλαιστή. Υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη χωρίς να έχετε την ανάγκη κανενός. Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα «πεισματάρικο» βάζο που δεν λέει να ανοίξει.

Για να το κάνετε θα χρειαστείτε: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα.

Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό. Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω.

Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε τις δουλειές σας και επιστρέψτε για να ξεκολλήσετε το σκληροτράχηλο καπάκι που σας έχει σπάσει τα νεύρα: Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι. Το πρόβλημά σας λύθηκε!

Πηγή: spirossoulis.com

Όλα όσα πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και δεν το φανταζόσασταν

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για την κουζίνα σας που εκτός από τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη μπορεί να πλύνει, να καθαρίσει και να απολυμάνει ένα σωρό άλλα πράγματα. Εμπιστευτείτε το και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη από σήμερα κιόλας!

Πλαστικά παιχνίδια Αν το παιδί σας έχει πλαστικά παιχνίδια και θεωρείτε πως χρειάζονται πλύσιμο, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλυντήριο πιάτων. Άλλωστε καλό είναι να πλένετε όλα τα παιχνίδια του παιδιού σας κάθε λίγο καιρό για να απολυμαίνονται – ειδικά όταν αυτό είναι σε μικρότερη ηλικία.

Σφουγγάρια Το πλυντήριό σας μπορεί να πλύνει τα σφουγγάρια σας και να τα κάνει σαν καινούρια. Αν και τα σφουγγάρια της κουζίνας πρέπει να αλλάζονται κάθε μήνα, καλό είναι να τα πλένετε κάθε εβδομάδα αν θέλετε να είναι απόλυτα καθαρά.

Εξαρτήματα φωτιστικών Αποσυναρμολογώντας τα φωτιστικά σας μπορείτε να πλύνετε τα αμπαζούρ στο πλυντήριο πιάτων. Στη συνέχεια τα στεγνώνετε καλά και τα ξανατοποθετείτε στη θέση τους.

Ξεσκονόπανα Τα ξεσκονόπανα μπαίνουν και στο πλυντήριο ρούχων αλλά μπορούν να μπουν και στο πλυντήριο πιάτων χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για χτένες, σφουγγάρια μπάνιου, οδοντόβουρτσες, αλλά αν θέλετε να είστε ήσυχοι καλύτερα να βάζετε στο πλυντήριο πράγματα που δεν έχουν σχέση με την υγιεινή μας και συγκεκριμένα ποτέ να μην πλένετε για παράδειγμα σφουγγάρια σώματος μαζί με οδοντόβουρτσες.

Μπoλ και πιάτα κατοικιδίων Μπορείτε άνετα να πλύνετε τα μπολάκια και τα πιατάκια των κατοικιδίων σας. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως το μπολ ενός κατοικιδίου έχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας σας. Γι’ αυτό η συχνή πλύση είναι απαραίτητη.

Εξαρτήματα ηλεκτρικής σκούπας Που και που είναι καλό να καθαρίζετε την ηλεκτρική σας σκούπα. Μπορείτε να την καθαρίσετε εξωτερικά με ένα πανάκι που θα βουτήξετε σε μια λεκάνη με σαπουνάδα και να βάλετε τα εξαρτήματα που βγαίνουν από τη σκούπα στο πλυντήριο πιάτων.

Καπέλα Το καλό με το πλυντήριο πιάτων είναι πως δεν ανακατεύει τα αντικείμενα που βάζετε μέσα αλλά τους ρίχνει σαπουνάδα και νερό με δύναμη. Έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλυντήριό σας βάζοντας μέσα τα καπέλα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως δε θα παραμορφωθούν και ταυτόχρονα θα καθαριστούν και θα γίνουν σαν καινούρια (μην ξεχνάτε πάντα να τσεκάρετε τις ετικέτες του ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο).

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων σας άφοβα και πολλοί υποστηρίζουν πως μπορείτε να πλύνετε ακόμα και τις γαλότσες σας. Ωστόσο εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε κρατώντας το πλυντήριό σας αποκλειστικά για χρήση αντικειμένων που δεν βγαίνουν εκτός σπιτιού.

Πηγή: spirossoulis.com