Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ελληνική πίτσα με ντομάτα, ξινοτύρι, μπούκοβο και σαλάμι

Η αγαπημένη μας πίτσα, σε μια συνταγή που την κάνει πιο… «ελληνική».

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τη φρέσκια ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύετε τα τυριά με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προθερμαίνετε καλά το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
  4. Πασπαλίζετε ένα ταψί (είτε ειδικό για πίτσα είτε τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο.
  5. Ανοίγετε το ζυμάρι σε διάμετρο 38 εκ. και το απλώνετε στο ταψί.
  6. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και την απλώνετε με τη ράχη ενός κουταλιού, να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
  7. Σκορπίζετε το μείγμα των τυριών, από πάνω το μείγμα της φρέσκιας ντομάτας και πασπαλίζετε με τη μαντζουράνα (ή τη ρίγανη).
  8. Ψήνετε σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη από κάτω.
  9. Ελέγχετε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  10. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζετε το σαλάμι σε διάφορα σημεία και είτε συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 – 4 λεπτά ίσα να αρχίσει να ζεσταίνεται το αλλαντικό είτε την κόβετε αμέσως ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.

elliniki_pizza_ntomata_ksinotyri_kai_salami

Πηγή: kathimerini.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend