Ελληνική πίτσα με ντομάτα, ξινοτύρι, μπούκοβο και σαλάμι
Η αγαπημένη μας πίτσα, σε μια συνταγή που την κάνει πιο… «ελληνική».
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τη φρέσκια ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύετε τα τυριά με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προθερμαίνετε καλά το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
- Πασπαλίζετε ένα ταψί (είτε ειδικό για πίτσα είτε τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο.
- Ανοίγετε το ζυμάρι σε διάμετρο 38 εκ. και το απλώνετε στο ταψί.
- Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και την απλώνετε με τη ράχη ενός κουταλιού, να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
- Σκορπίζετε το μείγμα των τυριών, από πάνω το μείγμα της φρέσκιας ντομάτας και πασπαλίζετε με τη μαντζουράνα (ή τη ρίγανη).
- Ψήνετε σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη από κάτω.
- Ελέγχετε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζετε το σαλάμι σε διάφορα σημεία και είτε συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 – 4 λεπτά ίσα να αρχίσει να ζεσταίνεται το αλλαντικό είτε την κόβετε αμέσως ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: kathimerini.gr