Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γαλλική μηλόπιτα

Η γαλλική μηλόπιτα είναι ένα καραμελένιο και ζουμερό γλυκάκι που συνοδεύεται ιδανικά και παγωτό.

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Υπολογίζετε τις διαστάσεις του στρογγυλού σας ταψιού (προτείνουμε 23 εκ) και κόβετε με βάση αυτές την σφολιάτα και στη συνέχεια κάνετε τρύπες στην επιφάνεια της ώστε να έχετε καλύτερη διάχυση του αέρα.
  2. Κόβετε τα μήλα σε τέταρτα βγάζοντας τη φλούδα και τα κουκούτσια.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ,σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τη ζάχαρη ομοιόμορφα και μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσει , ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν οι σβόλοι.
  5. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
  6. Προσθέτετε τα μήλα, και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά γυρίζοντας συνεχώς ώστε να ποτίσουν από την καραμέλα.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν η καραμέλα έχει περιοριστεί και τα μήλα έχουν γλασσαριστεί με αποτέλεσμα να έχει μείνει ελάχιστη ποσότητα στο σκεύος. Προσέχετε να μην κάψετε την καραμέλα δοκιμάζοντας τη με προσοχή   ώστε να διαφαλήσετε ότι δε θα πικρίσει.
  8. Τοποθετείτε τα μήλα σε κυκλική διάταξης στη βάση του σκεύους. Τα πιέζετε ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και απλώνετε την ζύμη σφολιάτας πάνω τους. «Κρύβετε» τη ζύμη στα τοιχώματα με τη βοήθεια μιας μαρίζ .
  9. Ψήνετε για 45-50 μέχρι η σφολιάτα να χρυσοκαφέτησει.
  10. Αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα και μετά γυρίζετε ανάποδα σε ένα πιάτο.
  11. Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε με παγωτό!


Επιμέλεια: foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: buzzfeed.com

5/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend