Searching for:

Creme Brulee με 3 υλικά !

Το ξακουστό γλυκό από τη Γαλλία που πολλοί λάτρεψαν, η creme brulee , μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και με 3 υλικά! Εσείς ακόμα διαβάζετε ;;;

Για την creme brulee θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. ‏παγωτό βανίλια
  • 1 ‏κρόκος αβγού
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C
  2. Βάζετε το παγωτό σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων. Το βάζετε για 30-40″ ή μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον κρόκου αυγού στο λιωμένο παγωτό κι ανακατέψτε καλά με αυγοδάρτη.
  4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ραμεκιν. Τοποθετείτε το ραμεκιν σε ένα βαθύ ταψί και γεμίστε το ταψί με καυτό νερό το οποίο θα φτάνει τη μέση του ραμεκιν.
  5. Ψήνετε για 40-50 λεπτά. Η creme brulee θα έχει ψηθεί αλλά το κέντρο της θα είναι σαν ζελέ , δηλαδή θα κουνιέται αν το ανακινήσετε. Αποσύρετε το ραμεκιν απο το ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες (μέχρι και 3 μέρες).
  6. Βγάζετε την creme brulee τουλάχιστον 30 λεπτά πριν καραμελώσετε την ζάχαρη στην επιφάνεια της.
  7. Πασπαλείστε 1 κ.σ. ζάχαρη στην επιφάνεια. Με ένα φλόγιστρο λιώστε τη ζάχαρη για μια τραγανή επιφάνεια. Αν δεν διαθέτε φλόγιστρο μπορείτε να βάλετε το ραμεκίν στο φούρνο στη ρύθμιση grill ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη. Προσέξτε μόνο μην παραψήσετε. Πριν σερβίρετε αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά.

Συνταγή για creme brulee με 3 υλικά

foodmaniacs.gr

buzzfeed

Μουσακάς της μαμάς

Παραδοσιακός μουσακάς της μανούλας, με εύκολη μπεσαμέλ! Ονειρεμένο φαγητό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Συστατικά

  • 5 φλάσκες ‏μελιτζάνες
  • 4 ‏κολοκύθια
  • 4 ‏πατάτες μεγάλες
  • ‏ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • ‏αλάτι

Για τον κιμά θα χρειαστείτε:

  • 800 γραμ. ‏κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏κρεμμύδι
  • 2 σκ. ‏σκόρδο
  • 800 γραμ. ‏ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 ‏δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο ‏κανέλας
  • 1/3 φλ. ‏κονιάκ
  • 1 πρέζα ‏ζάχαρη
  • ‏αλάτι.φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείτε:

  • 1½ λίτρο ‏γάλα σε θερμoκρασία δωματίου
  • 6 γεμάτες κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 2 γεμάτες κ.σ. ‏βούτυρο
  • 2 ‏αυγά
  • 2-3 πρέζες ‏μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • ‏αλάτι,πιπέρι
  • 1 φλ. ‏κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τον κιμά

  1. Για τον παραδοσιακό μουσακά με εύκολη μπεσαμέλ, ροδίζετε πρώτα τον κιμά στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά κι αφού αλλάξει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και σβήνετε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και αφήνετε να αρωματίζετε τον κιμά για 5-10′, ανάλογα με το πόσο έντονο άρωμα θέλουμε να δώσετε.
  3. Τα αφαιρείτε, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τον κιμά για 20′, να πιει τα υγρά του. Αφού γίνει ο κιμάς, του προσθέτετε μια κουτάλα μπεσαμέλ κι ανακατεύετε.
  4. Όσο γίνεται ο κιμάς, ετοιμάζετε τα λαχανικά. Τα λαχανικά μπορείτε όλα να τα ψήσετε για πιο ελαφριά εκδοχή.
  5. Παραδοσιακά τα τηγανίζετε να μαλακώσουν και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Κόβετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες σε φέτες πάχους 1 εκ.
  6. Αραδιάζετε μελιτζάνες και κολοκύθια σε λαμαρίνες, τα αλατίζετε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στους 200ºC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 10′-15′ να μισομαλακώσουν. Τηγανίζετε τις πατάτες σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την εύκολη μπεσαμέλ

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά και το τυρί.
  2. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνετε να βράσει η κρέμα και να δέσει σε μέτρια φωτιά. Αφού πήξει ελαφρά, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα δυο αβγά χτυπημένα και με γρήγορες κινήσεις τα ενσωματώνετε με το σύρμα στην κρέμα.
  3. Τέλος, προσθέτετε το μισό τυρί. Ανακατεύετε. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο αν χρειάζεται επιπλέον. Ρίχνετε μια κουτάλα μπεσαμέλ στον κιμά.
  4. Σε μεγάλο, βαθύ ταψί (της κουζίνας) κάνετε μια στρώση τις πατάτες. Από πάνω βάζετε μια στρώση κολοκύθια.
  5. Πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι. Κάνετε μια στρώση τις μισές μελιτζάνες. Αδειάζετε σε μια στρώση όλο τον κιμά. Σκεπάζετε τον κιμά με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και καλύπτετε με την εύκολη μπεσαμέλ.
  6. Ψήνετε στους 180-200ºC, στις αντιστάσεις, για 50′ περίπου.
  7. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Αφήνετε να ροδίσει η επιφάνεια.
  8. Αφαιρείτε το πρώτο κομμάτι του μουσακά και στη θέση του βάζετε ένα χοντρό κομμάτι ψωμί, ώστε να ρουφήξει τα περιττά υγρά και λάδια.

 

Συνταγή για μουσακά

argiro

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Τούρτα πέντε στρώσεων με βάση από μπράουνις

Η τούρτα πέντε στρώσεων είναι μοναδική, συνδιάσει πολλές απολαύσεις μαζί και δύναται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις !

Για την τούρτα 5 στρώσεων θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏μείγμα έτοιμου μπράουνις + τα συστατικά του (αβγό+σπορέλαιο)
  • 600 γρ. ‏dulce de leche
  • 600 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. ‏oreo μπισκότα
  • 1 βάζο (330 γρ.) ‏nutella
  • 500 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη

Εκτέλεση

1η στρώση:

  1. Ετοιμάζετε το μπράουνις σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 cm το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την δεύτερη στρώση: Ανακατεύετε το τυρί κρέμα και το dulce de leche.
  4. Αποσύρετε το μπράουνις και τα αφήνετε να κρυώσει.

2η στρώση:

  1. Απλώνετε το μείγμα με το dulce de leche πάνω από το μπράουνις κι αφήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.

3η στρώση:

  1. Θρυμματίζετε τα oreo μαζί με το βούτυρο ώσπου να ομογενοποιηθούν και τα στρώνετε στο γλυκό σας σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση.

4η στρώση:

  1. Αφού λιώσετε την nutella για να απλωθεί πιο εύκολα την τοποθετείτε κι αυτήν πάνω από το μπισκότο oreo.

5η και τελευταία στρώση:

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη ώσπου να έχετε μια απαλή σαντιγί.
  2. Τέλος, απλώνετε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια και γαρνίρετε με μερικά oreo και kinder bueno.

 

foodmaniacs.gr

Αυστριακοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσοι πίνουν σκέτο καφέ είναι ψυχοπαθείς

Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να παρουσιάζουν κακόβουλα χαρακτηριστικά, έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Η μελέτη που έγινε σε  περίπου 1.000 άτομα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς συσχετίζει τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αποδίδει σε όσους  απολαμβάνουν τα ποτά και τα τρόφιμα με μια πικρή γεύση  μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.

Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που επιτίθενται με σφοδρότητα στους ερευνητές, όπως το slate.fr. που επισημαίνει ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη «καφέ» είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους.

Για να έχουν την ιδέα του «πικρού» ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων.

» Παρά αυτήν την μεγάλη διαφωνία, οι ερευνητές διατήρησαν το σύστημα αξιολόγησης, τονίζει το σάιτ που έχει κι έναν ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα. «Αν δεί κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;», αναρωτιέται, σημειώνοντας επίσης ότι κάποια από τα ερωτήματα δεν είχαν καμία προφανή απάντηση.

Πηγή: tilestwra.com

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους

Οι Βέλγοι ισχυρίζονται πως φτιάχνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο. Στους τους δρόμους του Βελγίου δεν υπάρχει πάγκος ή μαγαζί υπαίθριο και μη που να μην σερβίρει αυτό το τόσο λαχταριστό φαγητό.

Πώς φτιάχνουν τις τηγανητές πατάτες;

Read More

Πανεύκολη σοκολατόπιτα με φύλλο

Απίστευτα εύκολη και μοναδικά γευστική σοκολατόπιτα από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο θα χρειαστείτε

  • 2 ‏φύλλα έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 1/2 λίτρο ‏γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ κοφτές (60 γραμ.) ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ κοφτές (40 γραμ.) ‏κακάο
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 κ.σ γεμάτες (60 γραμ.) ‏πραλίνα
  • 100 γρ. ‏σοκολατα 60% ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Για τη σοκολατόπιτα, βάζετε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνετε την κρέμα να βράσει και να πήξει.
  2. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  4. Βγάζετε τα τσαλακωμένα φύλλα στον πάγκο. Ανασηκώνετε το ένα φύλλο.
  5. Βάζετε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτετε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνετε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.

σοκολατόπιτα με φύλλο

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Πηγή: argiro.gr

Εύκολη βάφλα με γεύση πορτοκάλι και μέλι

Πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε ένα γευστικό πρωινό γεύμα που μπορείτε να το φάτε και σαν επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Για τη βάφλα πορτοκάλι με μέλι θα χρειαστείτε

  • 1 ‏πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 ‏βανίλια
  • 1 κ.σ. ‏λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 2 κούπες ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες ‏γάλα
  • 1 ‏αυγό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψεκάζετε την βαφλιέρα με το ειδικό σπρέι λαδιού για να μην κολλήσει το μείγμα στη βαφλιέρα.
  2. Παίρνετε με την κουτάλα μείγμα και ρίχνετε στην βουτυρωμένη βαφλιέρα και τις βγάζετε μόλις χρυσίσουν. Αν δεν έχετε βαφλιέρα γίνονται σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο.
  3. Συνοδέψτε τις με μέλι και σμέουρα.

βάφλα πορτοκάλι με μέλι

Συνταγή για βάφλα

 

Πηγή: newsbeast.gr

Υπέροχες τηγανίτες με ρικότα και σως βύσσινο

Το τέλειο πρωινό ξεκίνημα! Λαχταριστές και εύκολες τηναγίτες με τυρί ρικότα και σώς από βύσσινο.

Για τις τηγανίτες θα χρειαστείτε

  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 1 ‏αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  • 1 ‏βανίλια σκόνη
  • 150 ml ‏γάλα
  • 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  • 150 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. ‏τυρί ρικότα
  • Λίγη ‏κανέλα σε σκόνη

Για την σάλτσα βύσσινο θα χρειαστείτε

  • 1 βάζο ‏κομπόστα βύσσινο
  • 1 1/2 κ.σ. ‏κορν φράουρ

Για την κομπόστα βύσσινο θα χρειαστείτε

  • 1/2 κιλό ‏βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 4 ποτήρια ‏νερό
  • 4 φλιτζ. του καφέ ‏ζάχαρη
  • 2 ξύλα ‏κανέλλας
  • 1 κ.γ. ‏κόκκοι γλυκάνισου

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.
  2. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος. Κατόπιν προσθέτετε και το τυρί ρικότα ψιλοτριμμένο.
  3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

Για τη σως βύσσινο

  1. Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  2. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης. Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.

τηγανίτες με ρικότα και σως βύσσινο

Συνταγή για τηγανίτες

Πηγή: newsbeast.gr

Υπέροχο σοκολατένιος κορμός ψυγείου με merenda και μπισκότα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο

Ο κορμός είναι ένα τόσο εύκολο γλύκισμα, κι ειδικά ο συγκεκριμένος που δεν χρειάζεται ψήσιμο κι ιεναι έτοιμος σε 15 λεπτά θα σας λύσει τα χέρια !!

Για τον κορμό θα χρειαστείτε:

  • 2 πακέτα [500 γρ.] ‏μπισκότα Μιράντα
  • 2 φλ. τσαγιού ‏γάλα
  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 3 κ.σ. ‏κακάο
  • 2 κ.σ. ‏λικέρ kahlua
  • 100 γρ. ‏μερεντα
  • 1 φάκελο ‏garni
  • ‏Μερεντα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

1.Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3.Προσθέτετε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνετε και το λικέρ. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας να ενωθούν όλα τα υλικά.

4.Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνετε το μείγμα και σχηματίζετε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου.Στρώνετε τη merenda σε όλη την επιφάνεια.

5.Χτυπάτε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τη merenda .

Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγετε το γλυκό σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.

Σερβίρετε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.

Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.


Συνταγή για σοκολατένιο κορμό χωρίς ψήσιμο έτοιμο σε 15′
Πηγή

Γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

Η συνταγή που ακολουθεί έχει γεύση και μυρωδιά φθινοπώρου καθώς η κανέλα κι η σταφίδα έχουν μια χαρακτηριστική γεύση  και όπου κι αν τις προσθέσεις κάνουν θαύματα !

Για το γλυκό ψωμί θα χρειαστείτε:

  • 375 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. ‏ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 120 γρ. (3/4 του φλ.) ‏σταφίδες
  • 188 ml (3/4 του φλ.) ‏γάλα
  • 188 γρ (3/4 του φλ.) ‏νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη μαγιά, το αλά, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.
  2. Ρίχνετε μέσα το γάλα με το νερό και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη σας να πάρει το σχήμα μπάλας.
  3. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 12-15 ώρες (Όχι λιγότερο από 12 ώρες καθώς θέλει τον χρόνο του για να φουσκώσει.)
  4. Έπειτα θα δείτε πως η ζύμη είναι κολλώδης και διπλάσια σε μέγεθος.
  5. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και τοποθετείτε εκει τη ζύμη «κλείνοντας» την 2 φορές , σαν να είναι βιβλίο.
  6. Πλάστε την ζύμη σας και σχηματίστε 1 μπάλα. Αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμακρασία δωματίου καλύπτωντας το με μια αλευρωμένη πετσέτα. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 1 ώρα. Θα φουσκώσει κι άλλο και θα απλώσει λίγο ακόμα.
  7. Χαράσσετε το ψωμί σας στην κορυφή του ψωμιού με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  8. Ψήνετε σε καυτό φούρνο στους 200 C για 45-50 λεπτά. Αν το θέλετε τραγανό με τραγανή κρούστα ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ, σας παρακαλώ!
  9. Αφήστε το να κρυώσει πριν το απολαύσετε.

Μην ανοίξετε την πόρτα όσο ψήνετε. Αν περισσέψει ψωμί κόψτε το σε φέτες και βάλτε το στην κατάψυξη.
Έπειτα ζεστάνετε το και απολαύστε το με βούτυρο. Τέλειο !

 

Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας χωρίς ζύμωμα

foodmaniacs.gr

biggerbolderbaking