Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Γλυκά μπαστούνια

Βαρεθήκατε τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά ; Τα γλυκά μπαστούνια θα καταπλήξουν και θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 1 φλ. ζάχαρη , το βούτυρο , το γάλα , τη βανίλια , το εκχύλισμα μέντας και το αυγό.
  2. Συνεχίζετε προσθέτοντας αλεύρι, μπέικιν πάουντερ ,αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος τοποθετείτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να πάει παντού.
  4. Καλύπτετε τις ζύμες και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. 
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις)
  6. Σε ένα μπολ τοποθετείτε 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη.
  7. Αρχικά απλώνετε αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Για κάθε μπαστουνάκι παίρνετε 1 κ.γ. από κάθε μισό ζύμης και πλάθετε σκοινάκια πλέκοντας  τα 2 κομμάτια ζύμης ώστε να σχηματίσετε ένα μπαστουνάκι. Στο τέλος σχηματίζεται και την καμπύλη του μπαστουνιού.
  8. Τοποθετείστε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί (χωρίς να το έχετε βουτυρώσει).
  9. Ψήνετε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα πασπαλίζετε αμέσως με την άχνη ζάχαρη.
  10. Αφήνετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.

b5188530-306c-4ce0-a0e4-4e5b75e5b495-1

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bettycrocker.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend