Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κις λορέν με καπνιστό σολομό

Η κις λορέν αυτή (Quiche Lorraine στα γαλλικά από όπου και προέρχεται η κλασική συνταγή της) αποτελεί μια υπέροχη αλμυρή απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία. Την ανοίγετε σε στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάτε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
Σκεπάζετε ολόγυρα τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο το σολομό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
Το βάζετε στην τάρτα. Βάζετε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο, λίγο βούτυρο, αλάτι και το πιπέρι.
Μοιράζετε την κρέμα στην τάρτα και τη ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και τις σερβίρετε.

κις λορέν

Συνταγή για κις λορέν

Πηγή: newsbeast.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend