Μακαρονάδα Alfredo με κοτόπουλο και μπόλικο τυρί !
Αυτή είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή για μακαρονάδα σε συνδυασμό με το κοτόπουλο και την σάλτσα alfredo.
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το τυρί θα λιώνει στο στόμα !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ή τηγανι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο , προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα για 8 με 10 με λεπτά.
- Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο , τη κρέμα γάλακτος και τα μακαρόνια και φέρτε σε βρασμό. Καλύπτετε και μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει για 15-20′.
- Κλείνετε τη θερμοκρασία και πασπαλίζετε με 1 1/2 κούπες παρμεζάνα.
- Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τη μισή μακαρονάδα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με 1 κούπα μοτσαρέλα. Βάζετε την υπόλοιπη μισή μακαρονάδα ομοιόμορφα από πάνω. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με με 1 κούπα μοτσαρέλα και 1/2 κούπα παρμεζάνα.
- Το βάζετε να ψηθεί στη (ρύθμιση γκρίλ πάνω αντίσταση) για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόκαφέ χρώμα. Αποσύρετε και πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρεται ζεστο !!!
Πηγή : foodmaniacs
Με έμπνευση και φωτογραφία από: tasty