Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μαρμελάδα κεράσι: Η ευκολότερη και καλύτερη συνταγή

Απλή και ταυτόχρονα απολαυστική! Πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα κεράσι με 3 μόλις υλικά και να την απολαύσετε είτε στο πρωινό σας είτε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλετε κάποιο γλυκό σνακ χωρίς καμία προετοιμασία. Σπιτική μαρμελάδα κεράσι λοιπόν, έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Αν σας αρέσουν φυσικά τα κεράσια, ρίξτε μια ματιά και στις συνταγές μας για κερασόπιτα και κεράσι γλυκό κουταλιού.

Μαρμελάδα κεράσι: Η ευκολότερη και καλύτερη συνταγή

μαρμελάδα κεράσι
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος17 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος27 Λεπτά
  • Μερίδες1 μεγάλο βάζο (600 ml)

    Για τη μαρμελάδα κεράσι θα χρειαστείτε

    • 750γρ. κεράσια
    • 500γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • Χυμός από ένα λεμόνι (περίπου 3 κ.σ.)

    Εκτέλεση

    1

    Ξυπλύντε και καθαρίστε από τα κουκούτσια τα κεράσια σας. Κατόπιν κόψτε στη μέση τα 3/4 από τα κεράσια και αφήστε το 1/4 ολόκληρα.

    2

    Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το χυμό από το λεμόνι.

    3

    Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι (ή αν έχετε το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες για να φτιάξουμε πουρέ) και λιώστε ελαφρώς τα κεράσια, ανακατεύοντάς τα αφήνοντας να σιγοβράσουν για 7 λεπτά στην κατσαρόλα.

    4
    Ύστερα προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε ξανά σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να διαλυθεί.
    5

    Ύστερα φέρτε το μείγμα σε θερμοκρασία βρασμού και αφήστε το να βράζει για 10 λεπτά.

    6

    Κατόπιν αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μερικές σταγόνες από τη μαρμελάδα σε ένα παγωμένο πιατάκι φλυτζανιού. Τοποθετήστε το πιατάκι στο ψυγείο για ένα λεπτό και στη συνέχεια πιέστε με το δάχτυλό σας τη μαρμελάδα.

    Για να είναι έτοιμη θα πρέπει αφού το πιέσετε να πάρει ”τσαλακωμένη και κολλώδη” υφή.

    7

    Αν είναι έτοιμη η μμαρμελάδα κεράσι, την βάζετε αμέσως στο βάζο (ή στα βαζάκια αν έχετε πάρει μικρότερα) και το κλείνετε αμέσως με το καπάκι του. Ύστερα αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει για κάποιες ώρες πριν την απολαύσετε.

    ** Σε περίπτωση που μετά το τεστ που κάνατε δείτε ότι δεν είναι έτοιμη η μαρμελάδα σας, βάζετε την κατσαρόλα για λίγο ακόμη στη φωτιά και όταν βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη ακολουθείτε το τελευταίο βήμα.

    Διαφήμιση

    μαρμελάδα κεράσιfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: fabfood4all

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend