Πρόκειται για ένα απ’τα πιο πολυσυζητημένα συστατικά στη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο είναι ένα προιόν αρκετά “τσιμπημένο” στο εμπόριο , γεγονός που μας κάνει να καταφεύγουμε στην βανίλια σε σκόνη , η οποία δεν έχει τόσο πλούσια γεύση όσο το εκχύλισμα. Μπορεί να χρειάζεται καιρό για να είναι έτοιμο αλλά θα σας αποζημιώσει σίγουρα και οικονομικά αλλά κυρίως γευστικά !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόβετε τους σπόρους βανίλιας κατά μήκος. Αν σας βοηθάει μπορείτε να τους κόψετε στα 2 προκειμένου να χωρέσουν στο μπουκάλι που θα τα αποθηκεύσετε.
- Γεμίζετε το μπουκαλάκι σας με μια κούπα αλκοόλ ή ρούμι ή μπράντι της επιλογής σας ( μη “κλέψετε” τη ποσότητα γιατί είναι ακριβώς όσο χρειάζεται ). Οι σπόροι βανίλιας πρέπει να βυθιστούν στο αλκοόλ.
- Το ανακινείτε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας χορευτικό (!).
- Περιμένετε για περίπου 8 εβδομάδες. Ναι το ξέρουμε πως είναι πολύ αλλά στο μεταξύ θα ψάξετε τις αγαπημένες σας συνταγές τις οποίες θα εκτελέσετε με το εκχύλισμα απ’τα χεράκια σας πλέον ! Το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από φως. Απολαύστε το μέχρι τη τελευταία σταγόνα !
Έξτρα πληροφορίες
- Αναζητείστε στο εμπόριο διάφορες ποικιλίες βανίλιας ώστε να έχετε διαφορετικές γεύσεις.
- Διακοσμείστε τις δημιουργίες σας με κορδέλες και αυτοκόλλητα καθώς μπορείτε να τα κάνετε και δώρο !
- Στη συνταγή χρησιμοποιείται η βότκα καθώς έχει τη πιο ουδέτερη γεύση. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιείσετε Burbon , ρούμι ή μπράντι οποιασδήποτε μάρκας και ποιότητας.
Με έμπνευση και φωτογραφία από:beanilla