Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτα ποντιακά πισία

Τα ποντιακά πισία έρχονται από την πλούσια κουζίνα του Πόντου και είναι πολύ εύκολα, αφράτα πιτάκια τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με ό,τι μα ό,τι θέλετε! Διαβάστε τη συνταγή και φτιάξτε τα!

Ποντιακά πισία συνταγή

ποντιακα πισία
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
  • Μερίδες15

    Για τα ποντιακά πισία θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη ζύμη

    • 750 γρ. ‏αλεύρι
    • 1 φακελάκι ‏μαγιά
    • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό ‏νερό
    • 1 κ.γλ. ‏αλάτι
    • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

    Υλικά για τη γέμιση τυριού

    • 500 γρ. ‏φέτα τριμμένη
    • 2 ‏αυγά
    • ‏πιπέρι (προαιρετικά)

    Υλικά για τη γέμιση πατάτας

    • 4-5 ‏πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
    • 1 ‏κρεμμύδι τριμμένο
    • ‏αλάτι, πιπέρι
    • ‏ρίγανη

    Εκτέλεση

    1

    Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    2

    Αφήνετε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

    3

    Παίρνετε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγετε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.

    4

    Βάζετε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε μισοφέγγαρο. Κλείνετε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.

    5

    Τρυπάτε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.

    6

    Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.  Τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

    Διαφήμιση

    Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

    αφράτα ποντιακά πισίαΠηγή: sintagespareas

    4.4/5 - (5 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend