Αφράτο red velvet κέικ με υπέροχο γλάσο
Εξαιρετική εώς και εντυπωσιακή συνταγή για αφράτο red velvet κέικ ! Το κατακόκκινο του χρώμα θα σας κάνει να βάλετε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζουν ενώ το φτιάχνετε !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για το κέικ:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
- Διαλύετε το χρώμα στο γάλα και προσθέτετε το κακάο. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα.
- Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα μαζί με το χρώμα και το κακάο και ανακατεύετε, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και αρχίζετε να ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ανακατεύετε τη σόδα στο ξίδι, τη ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε σχάρα ώστε να κρυώσει εντελώς.
- Κόβετε με κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι το κέικ οριζόντια στη μέση ώστε να το χωρίσετε σε 2 κομμάτια.
Για το γλάσο:
- Βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα.
Για την συναρμολόγηση:
- Τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα το μισό κέϊκ και απλώνετε επάνω αρκετή ποσότητα από το γλάσο.
- Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και καλύπτετε το κέϊκ με το υπόλοιπο γλάσο. Με τη βοήθεια μια σπάτουλας ισιώνετε την επιφάνεια ώστε να δείχνει όμορφο. Προαιρετικά γαρνίρετε με μαρασκίνο ή κεράσι γλυκό κουταλιού το οποίο έχετε στραγγίξει από το σιρόπι του σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πηγή: sintayes
Καλησπέρα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο γάλα φυτικό για τη συνταγη όπως γάλα σόγιας Η ρυζιού ή καρύδας?
Καλησπέρα Gismoula , η αλήθεια είναι πως τα λιπαρά του γάλακτος θα βοηθήσουν το κέικ να γίνει πιο αφράτο και να ψηθεί καλύτερα επομένως σου συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις κανονικό γάλα ! Εναλλακτικά χρησιμοποιήσε γάλα χωρίς λακτόζη ! Αναμένουμε εντυπώσεις !!!
Το έχει φτιάξει κάποιος να μας πει αν βγήκε όντως κόκκινο? έχω φτιάξει συνταγή με αυτά τα υλικά στο παρελθόν και δεν είχε βγει καθόλου κόκκινο.. Επίσης, κάποιο μαγαζί στο κέντρο ή νότια προάστια που έχει πάρει κάποιος υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής? (εκτός από τη γνωστή τριάδα στο super market )