Αλμυρές κρέπες του έρωτα

50%

Μερίδες

2-4

Προετοιμασία

1 hr 30 min

Μαγείρεμα

15 min

Ψήφοι

Ιδανικό δείπνο για 2  με ελάχιστο βαθμό δυσκολίας και πολύ ωραία γεύση !

Δοκιμάστε το με τον/την αγαπημένο/η σας !

 

Για τις κρέπες θα χρειαστείτε:

  • 4 ‏Μεγάλα αβγά
  • 2 κούπες ‏Γάλα
  • 2 κούπες ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. ‏Αλάτι
  • 6-7 κ.γ. ‏Λιωμένο βούτυρο
  • Λίγο ‏Ελαιόλαδο , κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ‏Ζαμπόν σε φέτες
  • 600 γρ. ‏Κασέρι τριμμένο
  • 200 ml ‏Κρέμα γάλακτος
  • ‏Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
  • 200 γρ. ‏Μανιτάρια

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
  2. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
  3. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
  4. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
  5. Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
  6. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
  7. Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.
  8. Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!

almyres krepes erwta

Πηγή :sidagi.gr

 

loading...

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας