Ανοιχτά κρεατοπιτάκια με 4 μόνο υλικά
Είναι ένα πεντανόστιμο σνακ για μικρούς και μεγάλους, ενώ μάλιστα φτιάχνεται σε λίγα λεπτά. Η συνταγή που σας δίνω είναι η βάση και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε υλικά ή μυρωδικά που σας αρέσουν στο μείγμα.
Ντοματίνια, φέτα, βασιλικός, κολοκυθάκια, οι επιλογές είναι αμέτρητες!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τέσσερις λεπτές φέτες από τη ντομάτα. Τρίβετε στο μπλέντερ τη γραβιέρα και την αφαιρείτε.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα λουκάνικα με την υπόλοιπη ντομάτα μέχρι να διαλυθούν τελείως.
- Ενώνετε το τυρί με το μείγμα λουκάνικου και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και το κόβετε σε τέσσερα τετράγωνα. Κόβετε δυο μεγάλα ‘Λ’ στις πλευρές του κάθε τετράγωνου και διπλώνετε τη ζύμη.
- Μοιράζετε τη γέμιση στις τέσσερις σφολιάτες, τοποθετείε από μια φέτα ντομάτα και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180 C ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φουσκώσουν.
Πηγή: mothersblog