Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα

Μια συνταγή για πεντανόστιμα με μέλι και σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ρευστοποιηθεί το μέλι.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. και σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  5. Ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

  1. Ανακατεύουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη και το λεμόνι με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο.
  2. Αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια του μπισκότου και ξαναψήνουμε στους 120°C έως ότου το γλάσο σταθεροποιηθεί και πάρει ένα εκρού χρώμα.
  3. Αποσύρουμε από το φούρνο, βγάζουμε από τη λαμαρίνα το μπισκότο μαζί με τη λαδόκολλα, το αφήνουμε για 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  4. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

mpiskota-me-meli-sokolataΠηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend