Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπρουσκέτες με κρέμα φέτας με 4 υλικά

Μπρουσκέτες αλά ελληνικά !!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα φέτας από την προηγούμενη ημέρα, γιατί πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Ζεσταίνετε το φρέσκο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτετε τη σκόνη μαστίχας (αν έχουμε μαστιχέλαιο, θα το βάλετε αργότερα) και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια σας και τη ρίχνετε στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτετε αμέσως το καυτό γάλα (και το μαστιχέλαιο σε αυτή τη φάση) και ανακατεύετε στη γρήγορη ταχύτητα, έως ότου προκύψει μια λεία κρέμα (άλειμμα). Βάζετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε πιπέρι, ανακατεύετε και το αφήνετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Η κρέμα φέτας είναι θαυμάσιο άλειμμα για φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι. Αφού αλείψουμε την ποσότητα που επιθυμούμε πάνω στο υπόστρωμα της αρεσκείας μας, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή ρίγανη του βουνού τριμμένη και λίγες σταγόνες καλό ελαιόλαδο.

Το όλον (ψωμί-κρέμα) ή σκέτη η κρέμα μπορεί να συνοδεύσει μια θερινή ντοματοσαλάτα ή ντοματόσουπες ζεστές ή κρύες (γκασπάτσο) ή λαδερά ή πιάτα οσπρίων (σούπες ή σαλάτες). Επίσης, μπορεί να αντικαταστήσει τη φέτα που βάζουμε στους καλοκαιρινούς ντάκους !

mpoysketes me krema feta

Πηγή: gastronomos

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend