Cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

10 min

Ψήφοι

Μια αρκετά εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα εξαιρετικό cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο που θα αγαπήσουν όσοι το δοκιμάσουν. Με μπισκότα πτι μπερ για βάση, μαρμελάδα δαμάσκηνο και τυρί μασκαρπόνε στα βασικά υλικά.

Για το cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏Μπισκότα πτι-μπερ
  • 3-4 κ.σ. ‏Βούτυρο
  • 1 ‏βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 250γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 1 σφηνάκι ‏λικέρ ή κονιάκ
  • ‏Μαρμελάδα δαμάσκηνο (σπιτική ή του εμπορίου)

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε στο μπλέντερ χοντροκομμένα τα μπισκότα.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο (να μη κάψει) και το ρίχνετε στα τριμμένα μπισκότα.
  3. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το λικέρ ή το κονιάκ.
  4. Ανακατεύετε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση και τα στρώνετε σε πυρέξ.
  5. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
  6. Βγάζετε από τον φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει καλά.
  7. Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη, την βανίλια,το ξύσμα να γίνει πηκτή σαν σαντιγί,προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα,το λικέρ ή το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφικτή κρέμα.
  8. Αφού έχει κρυώσει η βάση με τα μπισκότα , στρώνετε την κρέμα επάνω στη βάση  με σπάτουλα ομοιόμορφα και από πάνω απλώνετε την μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
  9. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Πηγή: chefoulis.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας