Cheesecake με σύκα (το ελληνικό)

Μερίδες

12

Προετοιμασία

50 min

Μαγείρεμα

45-50 min

Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για να φτιάξετε το… ελληνικό cheesecake με σύκα.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. ‏παξιμάδια κρίθινα, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 50 γρ. ‏βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο
  • 30 γρ. + επιπλέον για το πασπάλισμα ‏ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ‏ανθότυρο
  • 150 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 4 ‏αυγά

Για τα σύκα θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη
  • 400 γρ. ‏νερό
  • 1 ‏λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του
  • 1 τεμ. ‏κανέλα

Εκτέλεση

Για τα σύκα

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα.
  2. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτετε τα σύκα.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 25-30 λεπτά.
  4. Αφήνετε τα σύκα να κρυώσουν.

Για τη βάση

  1. Ανακατεύετε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί.
  3. Το απλώνετε και το πιέζετε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα.
  2. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνετε πάνω από τη βάση.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160◦C-170◦C.
  4. Ψήνετε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και απλώνετε στην επιφάνεια τα σύκα.
  5. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

cheesecake-me-syka

Πηγή: steliosparliaros.gr

loading...

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας