Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Γλυκά μπαστούνια

Μερίδες

54

Προετοιμασία

4 hr

Μαγείρεμα

9-12 min

Βαρεθήκατε τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά ; Τα γλυκά μπαστούνια θα καταπλήξουν και θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα!

Για τα γλυκά μπαστούνια θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα μέντας
  • 1 ‏αυγό
  • 3 1/2 φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. ‏μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 4 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 1 φλ. ζάχαρη , το βούτυρο , το γάλα , τη βανίλια , το εκχύλισμα μέντας και το αυγό.
  2. Συνεχίζετε προσθέτοντας αλεύρι, μπέικιν πάουντερ ,αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος τοποθετείτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε να πάει παντού.
  4. Καλύπτετε τις ζύμες και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. 
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις)
  6. Σε ένα μπολ τοποθετείτε 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη.
  7. Αρχικά απλώνετε αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Για κάθε μπαστουνάκι παίρνετε 1 κ.γ. από κάθε μισό ζύμης και πλάθετε σκοινάκια πλέκοντας  τα 2 κομμάτια ζύμης ώστε να σχηματίσετε ένα μπαστουνάκι. Στο τέλος σχηματίζεται και την καμπύλη του μπαστουνιού.
  8. Τοποθετείστε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί (χωρίς να το έχετε βουτυρώσει).
  9. Ψήνετε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα πασπαλίζετε αμέσως με την άχνη ζάχαρη.
  10. Αφήνετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.

b5188530-306c-4ce0-a0e4-4e5b75e5b495-1

Πηγή: foodmaniacs , betty

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας