Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Κοκτέιλ εγκ – νογκ

Ψήφοι

Ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά στις Η.Π.Α. και τον Καναδά! Στη συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζονται χτυπημένα αυγά, κρέμα γάλακτος, κονιάκ και μπαχαρικά.

Για το εγκ νογκ θα χρειαστείτε

  • 1/2 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 3 ‏αυγά
  • 1/4 του λίτρου ‏κονιάκ
  • 50 γρ. ‏ρούμι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • ‏Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  2. Συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ και ρίχνετε το κονιάκ και το ρούμι.
  3. Το αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο και προσθέτετε  1/2 κιλό γάλα ( το ζαχαρούχο γάλα και το υπόλοιπο νερό), την κρέμα γάλακτος χτυπημένη όπως και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο γίνεται.
  5. Σερβίρετε σε ποτήρια ραντισμένα με κανέλα.

egg-nog-syntagi

Πηγή: syntagies.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας