Donuts με γέμιση κρέμα μπισκότο

Μερίδες

12

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

4-5 min

Τα donuts με γέμιση κρέμα μπισκότο είναι λιχουδιές με υπέροχη κρεμώδη και τραγανή γέμιση που θα σας ξετρελάνουν. Και φυσικά όσοι τα δοκιμάσουν θα νομίζουν ότι είναι έτοιμα αγορασμένα !

Για την γέμιση κρέμα μπισκότο θα χρειστείτε:

  • 10 ‏μπισκότα ορεο
  • 90 γρ. ‏τυρί κρέμα φιλαδέλφια
  • 12 ‏τετράγωνα κομμάτια σοκολάτας

Για το μείγμα της ζύμης θα χρειαστείτε;

  • 250 γρ. ‏αλεύρι
  • 50 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. ‏baking powder
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 120 ml ‏γάλα
  • 50 ml ‏Λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. + 1 λίτρο για τηγάνισμα ‏ηλιέλαιο

Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε:

  • 50 γρ. ‏λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα είτε σε μπλέντερ είτε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  2. Βάζετε το μισό τρίμμα μπισκότου σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το τυρί κρέμα. Αφήστε το κατά μέρος.
  3. Ετοιμάζετε το μείγμα για τα ντόνατς ανακατεύοντας το αλεύρι ,τη ζάχαρη ,το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Φτιάχνετε μια λακούβα στη μέση των συστατικών.
  4. Προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο στα στερεά υλικά.
  5. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να η ζύμη να πάρει ένα σχήμα ομοιόμορφο. Στη συνέχεια παίρνετε μπαλάκια από τη ζύμη σε σχήμα μπάλας του γκολφ τα οποία πατάτε με τον αντίχειρα και τα πλαταίνετε ώστε να κάνετε χώρο για τη γέμιση.
  6. Τοποθετείτε 1 κ.γ. από τη γέμιση με το τυρί κρέμα και 1 τετράγωνο σοκολάτας. Κλείνετε τη ζύμη με τα χέρια σας και την πλάθετε σε ένα μπαλάκι.
  7. Ζεσταίνετε το τηγάνι μέχρι να φτάσει την θερμοκρασία των 190 C.
  8. Τηγανίζετε τα ντόνατς για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά-καφέ. Μετά αφήνετε τα ντόνατς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό ελαιόλαδο.
  9. Πασπαλίζετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και το υπόλοιπο τρίμμα μπισκότου.

Πηγή : tasty, foodmaniacs

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας