Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Δροσερό γλυκό ψυγείο με φράουλες

Ανάλαφρο, ιδανικό για τώρα που ανοίγει ο καιρός το δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες είναι μια πολύ καλή αφορμή για να γλυκαθείτε!

Δροσερό γλυκό ψυγείο με φράουλες

  • Χρόνος Προετοιμασίας50 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για το γλυκό ψυγείου με φράουλες θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βάση

    • 36 ‏σαβαγιάρ
    • 16-20 ‏φράουλες κομμένες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθός τους)

    Υλικά για την κρέμα

    • 1 ‏Morfat Creamy
    • 1 ‏φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat Delice βανίλια (130 γρ.)
    • 400 ml ‏παγωμένο γάλα

    Υλικά για το σιρόπι

    • 300 ml ‏νερό
    • 300 γρ. ‏ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Για το σιρόπι

    1

    Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

    Για την κρέμα βανίλια

    2

    Βάζετε στο κάδο του μίξερ το Morfat creamy, τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Delice και το γάλα και τα χτυπάτε για 20 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη.

    3

    Βουτάτε τμηματικά, ένα τη φορά, τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι για 25-30 δευτερόλεπτα και στρώνετε τα 12 από αυτά σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση με διάσταση βάσης 28 εκ. και ύψος 8 εκ.

    4

    Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας και συνεχίζετε άλλες δύο φορές με εναλλάξ στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας τελειώνοντας με τη κρέμα (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενο τσέρκι ή άλλο σκεύος που θα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη που να χωράει στη βάση του 12 σαβαγιάρ).

    5

    Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τις ολόκληρες φράουλες, 1 ή και περισσότερες σε κάθε κομμάτι.

    Διαφήμιση

    Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με ζελέ φράουλα. Ετοιμάζετε 1 φάκελο ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παγώσει καλά το γλυκό απλώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το ζελέ πάνω από το γλυκό και το βάζετε πάλι στο ψυγείο για άλλες 1,30-2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το γαρνίρετε και με μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και από πάνω να απλώσετε το ζελέ.

    γλυκό ψυγείου με φράουλες

    Αρχική έμπνευση

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend