Εύκολη γαλλική κερασόπιτα ή αλλιώς Clafoutis

Μερίδες

6-8

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

40 min

Η Clafoutis ένα κλασικό γλυκό της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής (ελληνιστί κερασόπιτα ) που είναι τόσο μα τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνετε συνέχεια !

Ακουλουθήστε τα βήματα και θα βγεί τέλεια !!

Για τη κερασόπιτα (clafoutis) θα χρειαστείτε:

  • 1/4 της κούπας (50γρ.) ‏Βούτυρο
  • 450 γρ. ‏Κεράσια
  • 4 ‏Αβγά
  • 1/3 της κούπας (60 γρ.) ‏Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • 3/4 της κούπας + 2 κ.γ. (100 γρ.) ‏Αλεύρι
  • 3/4 της κούπας (20 cl) ‏Γάλα
  • ‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Βουτυρώνετε μια φόρμα και απλώνετε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.
  3. Σ’ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  4. Σ’ένα μπολ προσθέστε τα αβγά , τη ζάχαρη , το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με σύρμα.
  5. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε.
  6. Όσο ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά το γάλα.
  7. Ψήνετε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζετε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.
  8. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Εφόσον κρυώσει πρώτα , μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό.

clafoutis

Πηγή : foodmaniacs, tastemade

loading...

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

11.111111111111 0 100 9

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας