ΣυνταγέςVegeterian/ΧορτοφαγικέςΑμερικάνικηΕύκολα & γρήγοραΕύκοληΛαχανικάΟικονομικές ΣυνταγέςΟρεκτικάΣυνταγές ΔιαίτηςΥγιεινά Πιάτα
Εύκολοι και υγιεινοι κολοκυθοκεφτέδες
Οι υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν ένα ορεκτικό-σνακ χωρίς κόπο, αρκετά υγιεινό και οικονομικό καθώς χρειάζονται μόνο 2 υλικά. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και απλώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Μαγειρεύετε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν (στον φούρνο ή στα μικροκύμματα). Μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορείτε να τις δουλέψετε τις ξεφλουδίζετε.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις πολτοποιείτε.
- Ψιλοκόβετε το κολοκύθι σε λωρίδες και το βάζετε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα. Τυλίγετε και στύβετε ώστε να φύγει το υγρό τους. Έπειτα βάζετε το κολοκύθι στο μπολ με τη γλυκοπατάτα και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνετε κομμάτια από το μείγμα και τους δίνετε το σχήμα που θέλετε. Έπειτα περνάτε κάθε ένα από το αλεύρι αμυγδάλου και φροντίζετε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Στη συνέχεια τα βάζετε στο ταψί σας.
- Ψήνετε για 20 λεπτά στους 200. Γυρίζετε από την άλλη και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσοκαφετίσουν. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα το σχήμα τους αλλά και τον φούρνο σας.
- Προαιρετικά: Ρυθμίστε τον φούρνο στη λειτουργεία Grill και ψήστε για 2-3 λεπτά ώστε να γίνουν ακόμα πιο τραγανοί οι κολοκυθοκεφτέδες σας. Να είστε όμως προσεκτικοί για να μην καούν.
Συνοδεύετε με το αγαπημένο σας ντιπ !
με πληροφορίες από bigmans