Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εύκολη παέγια με κοτόπουλο και γαρίδες

Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Ισπανία, σίγουρα πέσατε «θύματα» της γοητείας που ασκεί μια πλούσια, ευφάνταστη παέγια. Τώρα μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε στο σπίτι την καλύτερη εκδοχή της!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνετε τον αρακά περιχύνοντάς τον με βραστό νερό. Στραγγίζετε πολύ καλά.
  2. Ανακατεύετε το κοτόπουλο με την πάπρικα και τον κουρκουμά.
  3. Ετοιμάζετε τον ζωμό αναμειγνύοντας το ζωμό κότας, με 1 λίτρο νερό μέσα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
  4. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
  5. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. Βιτάμ σε μία κατσαρόλα.
  6. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  7. Βγάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
  8. Προσθέτετε 1 κ.σ. Βιτάμ στο σκεύος που σοτάρατε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το ρύζι.
  9. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τον ζωμό και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση.
  10. Προσθέτετε τέλος το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  11. Ρίχνετε στη συνέχεια τις ντομάτες, ανακατεύοντας συνεχώς, και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη.
  12. Δοκιμάζετε, και εάν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτετε το κοτόπουλο, τον αρακά και τις γαρίδες.
  13. Ανακατεύετε και αφήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
  14. Αποσύρετε από τη φωτιά.

efkoli_paella_me_kotopoulo_kai_garides

Πηγή: knorr.gr

1/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend