Μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό κρέμα που δεν απαιτεί παγωτομηχανή.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το γλάσσο σοκολάτας: Βάζετε την φυτική κρέμα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια την χτυπάτε στο μίξερ, στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτετε το ζαχαρούχο, την βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε την τρούφα, την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, τα κερασάκια ψιλοκομμένα και το αμύγδαλο, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε αντικολλητική φόρμα, της οποία τον πάτο έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνετε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες πριν σερβίρετε.
- Αν θέλετε να ξεφορμάρετε το παγωτό το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά και διακοσμείτε με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και κερασάκια γλασέ!
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή φρούτα γλασέ ή γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα.
Πηγή: ionsweets.gr