Εύκολο σοκολατένιο καλτσόνε με 3 μόλις υλικά

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

15-20 min

Συνταγή για υπέροχο καλτσόνε με ζεστή σοκολάτα που θα ρέει στο στόμα σας και θα σας προκαλεί μια ανεπανάληπτη απόλαυση. Πανεύκολο στην παρασκευή του και έτοιμο μόλις σε 30 λεπτά.

Για το σοκολατένιο καλτσόνε θα χρειαστείτε

  • 1 ‏έτοιμη ζύμη για πίτσα (τη βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 125 γρ. ‏κουβερτούρα της αρεσκείας σας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
  • 3 κ.γ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • ‏ζάχαρη άχνη ή κακάο ή και τα 2, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180° C, στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Ξεδιπλώνετε τη ζύμη πίτσας πάνω στη λαδόκολλα και τη κόβετε στρογγυλή, χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο, μεγάλο και ρηχό πιάτο.
  2. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης, (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). Ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια κουβερτούρας το λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού. Διπλώνετε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και τη πατάτε καλά στις άκρες για να “κλείσει” καλά.
  3. Ψήνετε το καλτσόνε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μισοκρυώσει. Πασπαλίζετε, προαιρετικά το καλτσόνε, με ζάχαρη άχνη ή με κακάο, ή άχνη και κακάο αναμεμιγμένα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

sokolatenio_kaltsone

Πηγή: glykesistories.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας