Μια συνταγή διαφορετική από τις υπόλοιπες , η εναλλακτική τυρόπιτα με τραχανά είναι γεμάτη εκπλήξεις και πλούσια γεύση !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια γαβάθα χτυπάτε τα αυγά.
- Αμέσως μετά ρίχνετε 130 γραμμάρια τραχανά,500 γραμμάρια φέτα,300-350 ml γάλα,1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογεννές μείγμα.
- Πριν συνεχίσετε,ανοίγετε το φούρνο,για να προθερμανθεί.
- Τον προθερμαίνετε βάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Αλείφετε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 25×35 εκατοστά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Απλώνετε στο ταψί δύο φύλλα.
- Αδειάζετε από πάνω τη γέμιση με τη φέτα και τον τραχανά.
- Σκεπάζετε με άλλα δύο χωριάτικα φύλλα.
- Με ένα μαχαίρι χαράσσετε σε κομμάτια την πίτα και αλέιφετε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο.
- Βάζετε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά περίπου.
- Επιβεβαιώνετε ότι είναι έτοιμη βλέποντας ότι έχει ροδίσει η επιφάνεια της.
Πηγή: newsbeast