Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρυ
Μια εύκολη συνταγή για την οποία χρησιμοποιούμε το πλέον οικονομικό μέρος του κοτόπουλου. Ειδικά ο συνδυασμός με σουσάμι και κάρυ είναι τέλειος.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κάρι
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τις φτερούγες
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φτερούγες.
- Με ένα μαχαίρι κόβετε τις άκρες τους και κρατάτε το μέρος με το ψαχνό.
- Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάτε στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά με το νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το καβουρδισμένο σουσάμι.
- Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
- Περνάτε τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι.
- Τις απλώνετε στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
- Τις σερβίρετε ζεστές και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.
Πηγή: dinanikolaou.gr