Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς
Υπέροχη και εύκολη, αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!
Συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη γαλατόπιτα Καστοριάς θα χρειαστείτε
- 1,5 λίτρο γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 100 γρ. Κορν Φλάουρ
- 600 γρ. ζάχαρη
- 10 αυγά
- λίγη κανέλα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε με το χέρι τα αυγά. Προσθέτετε το Αλεύρι και το Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Προσθέτετε τα αυγά με το αλεύρι και το κoρν φλάουρ και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ (35 x25 εκατοστά περίπου).
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη μισή ζάχαρη που έχετε κρατήσει και με λίγη κανέλα.
Αδειάζετε την κρέμα στο πυρέξ και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.