Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

Υπέροχη και εύκολη, αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

Συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

γαλατόπιτα Καστοριάς
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τη γαλατόπιτα Καστοριάς θα χρειαστείτε

    • 1,5 λίτρο ‏γάλα
    • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ. ‏Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
    • 100 γρ. ‏Κορν Φλάουρ
    • 600 γρ. ‏ζάχαρη
    • 10 ‏αυγά
    • λίγη ‏κανέλα
    • 50 γρ. ‏βούτυρο ή μαργαρίνη

    Εκτέλεση

    1

    Χτυπάτε με το χέρι τα αυγά. Προσθέτετε το Αλεύρι και το Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.

    2

    Προσθέτετε τα αυγά με το αλεύρι και το κoρν φλάουρ και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

    3

    Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ (35 x25 εκατοστά περίπου).

    4

    Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη μισή ζάχαρη που έχετε κρατήσει και με λίγη κανέλα.

    5

    Αδειάζετε την κρέμα στο πυρέξ και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.

    6

    Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

    7

    Ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Tip: Η καστοριανή γαλατόπιτα προτείνεται να σερβίρεται χλιαρή.

    συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

    Πηγή: sintages-jotis.gr

    2/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend