Γευστικό παγωτό παρφέ καραμέλα

Το γνωστό παγωτό παρφέ με καρύδια και καραμέλα, σπιτικό και γρήγορο.

Για το παγωτό παρφέ καραμέλα θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα ‏ψιλοκομμένα καρύδια
  • 400 γραμμάρια ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ‏κούπα νερό
  • 1 κουτί ‏γάλα εβαπορέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏χυμό λεμόνι
  • 1 ½ κιλό ‏κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 120 λεπτά.
  2. Θα φτιάξετε την καραμέλα μας για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.
  3. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη. Τη διατηρείτε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.
  5. Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
  6. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
  7. Βγάζετε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
  8. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.
  9. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  10. Βάζετε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  11. Ρίχνετε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  12. Έπειτα από 6 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

pagwto_parfe_karamela

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας