Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γεμιστή γαλοπούλα με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι

Συνταγή για μια λαχταριστή, ζεστή και χορταστική γεμιστή γαλοπούλα με κουκουνάρι, ρύζι και κιμά και που θα αποτελέσει το κυρίως πιάτο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Γεμιστή γαλοπούλα με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι

γεμιστή γαλοπούλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος5 Ώρες 45 Λεπτά
  • Μερίδες7

    Για τη γεμιστή γαλοπούλα θα χρειαστείτε

    • 1 ‏γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά
    • Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
    • ½ κιλό ‏μοσχαρίσιο κιμά
    • ‏1 κρεμμύδι ‏κομμένο σε κύβους
    • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ‏ρύζι
    • 100 γρ. ‏σταφίδα ξανθή
    • 100 γρ. ‏κουκουνάρι
    • 1 ματσάκι ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 μικρή ‏καυτερή πιπεριά
    • ‏αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε την συνταγή, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από καταστήματα με είδη ραπτικής ένα ειδικό βελόνι και σπάγκο ψιλό, ώστε όταν θα βάλετε μέσα στη γαλοπούλα τη γέμιση να τη δέσετε και τη ράψετε.

    2

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τον κιμά , το κρεμμύδι και τα σοτάρετε για να πάρουν χρώμα. Όταν σοταριστούν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σβήνετε με κονιάκ. Έπειτα, περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    3

    Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν προσθέτετε τη σταφίδα μαζί με το κουκουνάρι.

    4

    Ρίχνετε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.  Αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνετε μέσα στη γέμιση τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    5

    Στη συνέχεια αφαιρείτε το μείγμα από το σκεύος σας και το μεταφέρετε σε ένα άλλο για να κρυώσει. Κατόπιν, πλένετε και καθαρίζετε σχολαστικά την γαλοπούλα.

    6
    Πασπαλίζετε την κοιλιά της γαλοπούλας με αλεύρι και ξεπλένετε. Πρόσεχετε η γαλοπούλα να στραγγίξει καλά.
    7

    Πασπαλίζετε την κοιλιά της με αλάτι και τρίβετε με την κόκκινη πιπεριά εσωτερικά κι εξωτερικά.

    8

    Γεμίζετε τη γαλοπούλα με τη γέμιση που φτιάξατε και ράβετε το άνοιγμα με το σπάγκο. Ομοίως, δένετε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά της γαλοπούλας.

    9

    Περιχύνετε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας με ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε ταψί πάνω στη σχάρα. Μετά από αυτό, σκεπάζετε την γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο. Προσέχετε ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια της και στο αλουμινόχαρτο να υπάρχει ένα μικρό κενό.

    10

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζετε τη γαλοπούλα να ψηθεί σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 4-5 ώρες.

    11

    Μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

    12

    Για να μην καεί η σάλτσα στο ταψί, εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό.

    Διαφήμιση

    γεμιστή γαλοπούλαΠηγή: newsbeast.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend