Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό Πολίτικο με αφράτη κρέμα

To παραδοσιακό γλυκό Πολίτικο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ελαφρύ σιρόπι και αφράτη κρέμα συνδυάζονται άψογα, γεγονός που κάνει κάθε μπουκιά μοναδική απόλαυση!

Γλυκό Πολίτικο με αφράτη κρέμα

συνταγή για γλυκό πολίτικο
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για το γλυκό πολίτικο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κέικ βάσης

    • 240γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
    • 80γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 150γρ. ‏ζάχαρη
    • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
    • 200γρ. ‏στραγγιστό γιαούρτι
    • 3 ‏μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    • 160ml ‏σπορέλαιο
    • 1 ‏πορτοκάλι (το ξύσμα του μόνο)
    • 1/2 πορτοκαλιού ‏πορτοκάλι (το χυμό του μόνο)

    Υλικά για την κρέμα

    • 1 λίτρο ‏γάλα
    • 90γρ. ‏κορν φλάουρ
    • 75γρ. ‏ζάχαρη
    • ‏κανέλα για το πασπάλισμα

    Υλικά για το σιρόπι

    • 200γρ. ‏ζάχαρη
    • 300ml ‏νερό
    • 1 ‏λεμόνι (τη φλούδα του μόνο)

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων βάσης 30×40.

    2

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το σπορέλαιο και γιαούρτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.

    3

    Προσθέτετε τα αυγά το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν και αυτά.

    4

    Προσθέτετε το μείγμα σιμιγδαλιού σταδιακά, λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα,  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    5

    Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.

    Για το σιρόπι

    6

    Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για 3-4 λεπτά περίπου από την ώρα βρασμού.

    7

    Όταν κρυώσει η βάση του γλυκού τη τρυπάτε σε αρκετά μέρη με μια οδοντογλυφίδα, για να απορροφήσει καλά το σιρόπι.

    8

    Σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι τη κρύα βάση και το αφήνετε στην άκρη να απορροφήσει καλά το σιρόπι.

    Για την κρέμα

    9

    Γεμίζετε με γάλα ένα φλιτζάνι τσαγιού κατά 3/4, προσθέτετε το κορν φλάουρ το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το αφήνετε στην άκρη.

    10

    Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και “κολλήσει” το γάλα στη βάση της κατσαρόλας.

    11

    Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια πηχτή και λεία κρέμα. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τη σιροπιασμένη βάση. Στρώνετε ισομερώς την επιφάνεια και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα.

    12

    Μετά το πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    γλυκό πολίτικο

    Πηγή: sintayes.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend