Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

Η συνταγή που ακολουθεί έχει γεύση και μυρωδιά χειμώνα καθώς η κανέλα κι η σταφίδα έχουν μια χαρακτηριστική γεύση  και όπου κι αν τις προσθέσεις κάνουν θαύματα!

Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

γλυκό ψωμί με κανέλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 50 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για το γλυκό ψωμί θα χρειαστείτε

    • 375 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
    • ½ κ. του γλυκού ‏ξηρή μαγιά
    • 1 ½ κ. του γλυκού ‏αλάτι
    • 1 ½ κ. της σούπας ‏ζάχαρη
    • 2 κ. του γλυκού ‏κανέλα
    • 120 γρ. (3/4 του φλ.) ‏σταφίδες
    • 188 ml (3/4 του φλ.) ‏γάλα
    • 188 γρ. (3/4 του φλ.) ‏νερό

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.

    2

    Ρίχνετε μέσα το γάλα με το νερό και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη σας να πάρει το σχήμα μπάλας.

    3

    Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 12-15 ώρες (Όχι λιγότερο από 12 ώρες καθώς θέλει τον χρόνο του για να φουσκώσει).  Στη συνέχεια θα δείτε ότι η ζύμη σας θα είναι κολλώδης και διπλάσια σε μέγεθος.

    4

    Αλευρώνετε μια επιφάνεια και τοποθετείτε εκει τη ζύμη «κλείνοντας» την 2 φορές , σαν να είναι βιβλίο.

    5

    Πλάστε την ζύμη σας και σχηματίστε 1 μπάλα. Αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμακρασία δωματίου καλύπτωντας το με μια αλευρωμένη πετσέτα. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 1 ώρα. Θα φουσκώσει κι άλλο και θα απλώσει λίγο ακόμα.

    6

    Χαράσσετε την επιφάνεια του ψωμιού σας με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κατόπιν ψήνετε σε καυτό φούρνο στους 200°C για 45-50 λεπτά. Αν το θέλετε τραγανό με τραγανή κρούστα ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ!

    7

    Αφήστε το να κρυώσει πριν το απολαύσετε.

    8

    Μην ανοίξετε την πόρτα όσο ψήνετε. Αν περισσέψει ψωμί κόψτε το σε φέτες και βάλτε το στην κατάψυξη.
    Έπειτα ζεστάνετε το και προτείνουμε να το συνοδεύσεις με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα κεράσι!

    Διαφήμιση

    foodmaniacs.gr

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: biggerbolderbaking

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend