Γρήγορη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Μερίδες

6-8

Προετοιμασία

20 min

Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για τάρτα σοκολάτας που δε χρειάζεται ψήσιμο, από τη Ντίνα Νικολάου.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏μπισκότα σοκολάτας τύπου cookies ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. ‏μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 200 ml ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα 52% κακάο

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
  2. Ανακατεύετε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της.
  4. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

Για την κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει.
  2. Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνετε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ και την αφήνετε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα.

Για την τάρτα

  1. Αδειάζετε την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 1-1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  2. Για να σερβίρετε, σκορπίζετε στην επιφάνεια της τάρτας γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας (ιδιαίτερα ταιριάζουν τα εσπεριδοειδή, όπως πράσινο ή πορτοκαλί νεράντζι, πορτοκάλι ή περγαμόντο) ή πασπαλίζετε με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι καβουρδισμένο.

fo1d52_chocolate_tart

Πηγή: dinanikolaou.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας