H βασική συνταγή για κρέπες

Μερίδες

14

Προετοιμασία

1 hr

Μαγείρεμα

2 min

Βαρεθήκατε να τρώτε έτοιμες κρέπες; Θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές κρέπες για να τις απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Σας έχουμε τη βασική συνταγή για κρέπες:

Για τις κρέπες

  • 1 κούπα ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κούπα ‏Φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ‏Αλάτι
  • 2 μεγάλα ‏Αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ‏Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • ‏Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Το βάζουµε σε µπολ.
  2. Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε τα χτυπηµένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός).
  4. Σκεπάζετε το µείγµα και το αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο.
  6. Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνετε µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
  7. Ψήνετε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.
  8. Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100 οC µέχρι να τις ψήσετε όλες.sintagi_gia_krepesΣυμβουλή: Όταν φτιάχνουμεµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουμεµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσετε να είναι κρύο όταν το προσθέσετε στο αλεύρι, οπότε δεν σβολιάζει ο χυλός. Για ακόµα πιο λείους χυλούς µπορείτε, αφού ετοιµάσετε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα.Πηγή: argiro.gr
loading...

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας