Ισπανικά churros με σοκολάτα

50%

Μερίδες

5-8

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

7 min

Ψήφοι

Το γλυκό αυτό είναι η αδυναμία των Ισπανών καθώς θυμίζει πολύ τις δικές μας τουλούμπες , ωστόσο τα churros με σοκολάτα είναι ζαχαρένια με κανέλα και έχουν σοκολατένια καρδιά !

Για τα churros θα χρειαστείτε:

  • 250 ml ‏νερό
  • 2 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ‏ηλιέλαιο
  • 1 φλ. ‏αλεύρι
  • 2 ‏αυγά
  • ‏κανέλα
  • ‏πραλίνα σοκολάτας για τη γέμιση
  • ‏λάδι για τηγάνισμα
  • ‏ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Φέρνετε σε βρασμό και στη συνέχεια αφαιρείτε από τη θερμότητα.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα και ζωηρά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. (Βεβαιωθείτε ότι έχουν διαλυθεί όλα τα γρομπαλάκια).
  3. Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού. (Τοποθετείστε το μείγμα μέσα στην σακούλα για να απομακρύνετε τις φυσαλίδες αέρα).
  5. Τοποθετήστε τα churros (περίπου 5-7 εκ.) σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Κόβετε την άκρη με μαχαίρι και προχωράτε στο επόμενο.
  6.  Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 45 λεπτά.
  7.  Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
  8. Τηγανίζετε τα churros μέχρι να ροδίσουν και μετά στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο κάθε churro να κάνετε χώρο για τη γέμιση.
  10. Τα περνάτε αμέσως από την κανέλα και τη ζάχαρη.
  11. Τοποθετήστε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα κορνέ και γεμίστε τα churros.
  12. Απολαύστε τα !

Πηγή : foodmaniacsbuzzfeed

loading...

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας