Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κανελόνια με μπεσαμέλ

Τα κανελόνια με μπεσαμέλ είναι ένα πραγματικά ένα πολύ γευστικό πιάτο. Κάθε μπουκιά από τα κανελόνια θα λιώνει στο στόμα σας με τη μπεσαμέλ να δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Και φυσικά έχουμε σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική μπεσαμέλ!

Κανελόνια με μπεσαμέλ

συνταγή για κανελόνια με μπεσαμέλ
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τα κανελόνια με μπεσαμέλ θα χρειαστείτε

    • 1 κουτί ‏κανελόνια
    • 1/2 κιλό ‏σπανάκι
    • 120 γρ. ‏ξερό κρεμμύδι
    • 100 γρ. ‏κρεμμύδι φρέσκο
    • 2 σκελίδες ‏σκόρδο
    • 1/2 ματσάκι ‏άνηθο (ψιλοκομμένο)
    • 100 γρ. ‏ελαιόλαδο
    • ‏Αλατοπίπερο
    • 100 γρ. ‏γραβιέρα
    • 250 γρ. ‏ανθότυρο
    • 100 γρ. ‏πάριζα
    • 100 γρ. ‏γαλοπούλα
    • 100 ml ‏κρασί λευκό
    • 2 φάκελοι ‏Μπεσαμέλ
    • 1.500 ml ‏γάλα

    Εκτέλεση

    1

    Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε.

    2

    Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

    3

    Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ.

    4

    Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

    5

    Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.

    6

    Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα και την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια.

    7

    Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο.

    8

    Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

    Διαφήμιση

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend