Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι

Φτιάξτε μια εξαιρετική καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος ακολουθώντας βήμα – βήμα τις οδηγίες από τη συνταγή του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι

καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες3

    Για την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος θα χρειαστείτε

    • 350 γρ. ‏σπαγγέτι
    • 150 γρ. ‏guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
    • 100 γρ. ‏πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
    • 3 ‏κρόκους αυγών
    • 1 ‏αυγό ολόκληρο
    • 1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο
    • 150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 1 κ.σ. ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
    • ‏Αλάτι, Πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Παίρνετε το μπέικον και το κόβετε τετραγωνάκια.

    2

    Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.

    3

    Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

    4

    Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.

    5

    Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

    6

    Σερβίρετε αμέσως.

    Διαφήμιση

    καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

    Πηγή: newsbeast.gr

    3.3/5 - (15 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend