Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Εύκολο κέικ για όσους θέλουν ένα γλυκό επιδόρπιο χωρίς γλουτένη.

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύετε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει.
  5. Έπειτα ενσωματώνετε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο τους 160◦C και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα.
  8. Αφήνετε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

keik_amigdalou_xoris_glouteni

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend