Κέικ με μπανάνα και καφέ

Μερίδες

6-8

Μια αρκετά πρωτότυπη και ταυτόχρονα εύκολη συνταγή. O συνδυασμός της μπανάνας και του καφέ θα απογειώσει πραγματικά το κέικ.

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 2 ‏μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 140 γραμμ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ‏στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κ.α. ‏αλάτι
  • 100 γραμμ. ‏χοντροκοπανισμένα καρύδια
  • 2 κ.γ. ‏κοφτά κανέλα
  • 180 γραμμ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γραμ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 250 γραμμ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 ‏μεγάλα αυγά

Για το γλάσο θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ‏νερό
  • 1 κ.γ. ‏στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε μια φόρμα 23×12 εκ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα.
  4. Σίγα – σιγά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
  6. Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια στο μείγμα.
  7. Γεμίζετε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνετε μάφινς.
  8. Ψήνετε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

keik_me_mpanana_kai_kafe

Πηγή: newsbeast.gr

loading...

Share & Print

100 0 100 5

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας