κέικ καρότου με γλάσο

Κέικ καρότου με υπέροχο γλάσο

Μερίδες

12

Προετοιμασία

40 min

Μαγείρεμα

40 min

Φτιάξτε ένα πολύ ελαφρύ κέικ καρότου με γλάσο που θα σας ενθουσιάσει από την πλούσια και χαρακτηριστική γεύση καρότου που θα γευτείτε σε κάθε μπουκιά.

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 2 & 1/4 φλιτζ. ‏αλεύρι
  • 3 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. ‏σιρόπι μήλου (το βρίσκετε στα καταστήματα με βιολογικά συνήθως)
  • 1 φλιτζ. ‏γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. ‏βανίλια
  • 1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ‏λάδι από καρύδα (λιωμένο)
  • 2 φλιτζ. ‏τριμμένα καρότα μεσαίου μεγέθους
  • 3 κ.γ. ‏κανέλα

Για το γλάσο θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζ. ‏ωμά καρύδια macadamia
  • 1/2 φλιτζ. ‏γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζ. ‏σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. ‏λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 2 κ.γ. ‏φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C και ταυτόχρονα λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα ψησίματος μεγέθους 22×33 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν παουντερ, μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το σιρόπι μήλου, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι.
  4. Ρίξτε τα συστατικά του πρότου μπολ στο 2ο και ανακατέψτε τα καλά με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίξτε το τριμμένο καρότο στο μείγμα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  6. Ψήστε για 30-40 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να τοποθετήσετε μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ και να βγει καθαρή και όχι υγρή. Αφήστε το να κρυώσει πλήρως πριν ρίξετε το γλάσο από πάνω.

Για το γλάσο

  1. Ρίξτε σε ένα μπλέντερ όλα τα συστατικά για το γλάσο.
  2. Χτυπήστε τα συστατικά σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι όλα τα συστατικά να ομογενοποιηθούν.
  3. Τοποθετείστε το γλάσο για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα απλώστε το στο κέικ.

κέικ καρότου με γλάσο

Πηγή: foodmaniacs.gr , spoonuniversity.com

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας