Κέικ βανίλια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Ψήφοι

Ένα αφράτο, γλυκό κέικ βανίλιας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας που θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και όσοι σερβίρετε.

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζάνι ‏τριμμένη καρυδόψιχα
  • 125 γραμμάρια ‏βούτυρο
  • 2 ‏αυγά
  • 1 ‏βανίλια σε σκόνη
  • 1 ‏πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 250 γραμμάρια ‏ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ‏γάλα
  • 250 γραμμάρια ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

  • 300 γραμμάρια ‏λευκή σοκολάτα
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Βγάζετε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνετε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Αρχικά, βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
  6. Αλευρώνετε και αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
  8. Όταν ψηθεί τη βγάζετε από το φούρνο.
  9. Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσετε να τη σερβίρετε ετοιμάζετε την επικάλυψη

Για την επικάλυψη

  1. Ψιλοκόβετε την λευκή σοκολάτα.
  2. Τη μεταφέρετε σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
  3. Μόλις λιώσει, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύετε.
  4. Καλύπτετε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.

keik_karotou_me_epikalypsi_leukis_sokolatas

Πηγή: newsbeast.gr/geuseis

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας