Ένα εύκολο γλυκό, που και ένας αρχάριος με τη μαγειρική μπορεί να φτιάξει. Ο κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες αποτελεί ιδανικό επιδόρπιο, μάλιστα, για όσους νηστεύουν!
[ingrendients]
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
- Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
- Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
- Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: olivemagazine.gr