Κοτόπουλο καπρέζε με ντοματίνια

Μερίδες

4

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

20 min

Τα ντοματίνια μαγειρεμένα στο ξύδι μπαλσάμικο αναδεικνύει υπέροχα το κοτόπουλο και τη λιωμένη μοτσαρέλα ! 

Για το κοτόπουλο καπρέζε με ντοματίνια θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. ‏Ελαιόλαδο
  • 4 ‏Φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • ‏Χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 της κούπας ‏Βαλσάμικο λάδι
  • 2 ‏Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ‏Ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ‏Φρέσκος βασιλικός
  • 4 ‏Φέτες μοτσαρέλας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι.
  2. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και στις 2 μεριές και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να μαγειρευτεί από μέσα περί τα 6 λεπτά κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το μπαλσάμικο και κουνήστε λίγο το τηγάνι να πάει παντού. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει το άρωμα του για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματάκια και πασπαλίστε με αλάτι. Αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν για 5 με 7 λεπτά.
  4. Προσθέστε τον βασιλικό και ανακατέψτε.
  5. Βάζετε πάνω από τα ντοματάκια το κοτόπουλο και το γαρνίρετε με μια φέτα μοτσαρέλα. Καλύπτετε το τηγάνι για να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα ψημένα ντοματίνια και το ζουμί τους.

kotopoulo mozarella

Πηγή : foodmaniacs , delish

 

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας