κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Μερίδες

28

Προετοιμασία

1 hr

Ψήφοι

Συνταγή για να μετατρέψετε τους κλασικούς χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες σε κάτι ακόμα πιο… γλυκό! Λαχταριστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα ώστε να εκπλήξετε τους αγαπημένους σας.

Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 ‏κρόκους
  • 1 ‏αβγό
  • 2 ‏βανίλιες
  • 1 πρέζα ‏σόδα μαγειρική
  • 250 γρ. ‏αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
  • 750 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι)

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  2. Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνετε στο φούρνο στους 160 C μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
  3. Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
  4. Βγάζετε από το mixer το σύρμα και βάζετε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζετε το ζύμωμα με τα χέρια.
  5. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
  6. Δεν ανακατεύετε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες σας δεν θα γίνουν αφράτοι.
  7. Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετείτε πάνω.
  8. Ψήνετε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές σας να γίνει χρυσαφένιος.
  9. Αφήνετε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί .

Για την επικάλυψη

  1. Ψιλοκόβετε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
  2. Βουτάτε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζετε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετείτε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
  3. Τους αφήνετε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Πηγή: ionsweets.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας